Aquesta muntanya de llibres ja espera nou propietari el dia de Sant Jordi. D'aquesta taula, aniran al seu amagatall, un a cadascun dels 73 barris de la ciutat. A les 11 del matí començarà el joc, el Barri&Llibre de BTV. "Vam pensar que un joc de pistes que porti a la gent que té ganes de divertir-se al seu barri o a un altre barri de Barcelona, deslocalitzar una mica Sant Jordi, tant, tant, tant del centre de Barcelona ens va semblar un element lúdic, divertit i que els ciutadans s'ho passarien bé jugant amb nosaltres." Qui vulgui jugar s'ha de connectar el dia de Sant Jordi a aquest web: 3 ve dobles btv.cat/sant jordi. Aquí s'hi publicaran les pistes, una per barri i sempre relacionades amb el món de la literatura. Obligaran el participant a identificar i dirigir-se a un indret per descobrir-ne la resposta. Aquesta els permetrà accedir, introduint-la al mateix web, a una segona pista, que ja els durà a la ubicació definitiva del llibre. El primer que el troba se'l queda. "El joc no acaba aquí. A l'interior del llibre hi haurà unes instruccions. Bàsicament, expliquen que els guanyadors que es facin un selfie i l'etiquetin correctament a twitter podran participar d'un sorteig amb premis força llaminers." S'entregaran aquí, a la plaça de Catalunya, on BTV tindrà un plató des d'on se seguirà el minut a minut de la gimcana i s'hi faran actuacions en directe.

Barri&Llibre és la nova proposta de BTV. Es tracta d’un joc en què la televisió local de la ciutat vol fer partícip la ciutadania, i que tindrà lloc als barris, a internet i a les xarxes socials. Qui hi participi haurà de buscar llibres amagats en carrers, places, botigues, fonts, llibreries, parcs, monuments i biblioteques.

L’equip de Barri&Llibre amagarà 73 llibres -un per cadascun dels 73 barris de la ciutat-, que els més intrèpids podran començar a cercar a partir de les 11 h del dia de Sant Jordi, quan es publiquin al web btv.cat/santjordi les primeres 73 pistes.

El desenvolupament del joc es podrà seguir al www.btvnoticies.cat i també a través dels perfils socials de BTV a Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #SantJordiBTV. Tots els participants, a banda de recórrer i (re)descobrir prop de 150 racons de la ciutat, podran participar en el sorteig de diversos premis, com ara un llibre electrònic, entrades per al teatre i altres llocs d’interès cultural, novetats editorials i punts de llibre.

La mecànica de Barri&Llibre serà molt senzilla: el dia 23, a l’hora assenyalada, entreu al web btv.cat/santjordi i descobriu la primera pista del vostre barri. Responeu-la correctament i tindreu accés a la segona. El punt de trobada estarà situat a la plaça de Catalunya, des d’on BTV cobrirà la diada amb una programació especial i des d’on s’informarà del seguiment del joc, que s’estarà desenvolupant arreu de la ciutat.