Durant tot el dia els telèfons no han parat de sonar a aquesta escola del Poblenou en l'últim dia de preinscripció. Molts pares truquen als col·legis per saber quantes peticions tenen i s'esperen fins a l'últim minut per apuntar-se a l'escola on creuen que tenen més probabilitats d'entrar. Malgrat la davallada de natalitat a Cataluanya, a Barcelona la demanda es manté similar a altres anys. I això fa que aquests siguin dies de neguit. Els pares volen escollir l'escola que més els ha agradat, però saben que no sempre aconseguiran la plaça desitjada. I entre els centres amb més demanda, hi ha els que tenen mètodes pedagògics més innovadors. Als barris amb més nens en edat escolar de Gràcia i Sant Martí són les escoles on és més difícil entrar. "Un cop feta la preinscripció, ara la propera data important és el 18 d'abril, quan es farà el sorteig, que serà clau, especialment per obtenir plaça als centres amb més demanda. Els pares però no sabran si han estat admesos al centre escollit fins al 20 de maig i podran fer la matrícula entre el 13 i el 17 de juny. Us ho ha explicat des de Sant Martí, Ana Gili."

Durant tot el dia els telèfons no han parat de sonar en l’últim dia de preinscripció. Molts pares truquen als col·legis per saber quantes peticions tenen i s’esperen fins a l’últim minut per apuntar-se a l’escola on creuen que tenen més probabilitats d’entrar. La tria de centre és sovint una decisió difícil que depèn no només de l’escola que agradi més sinó també de la demanda que hi hagi i de les opcions que hi tinguin les famílies de tenir plaça. Per això, molts s’esperen fins a l’últim dia per fer el tràmit.

En aquest sentit, malgrat la davallada de natalitat a Catalunya, a Barcelona la demanda es manté similar a altres anys. I això fa que aquests siguin dies de neguit. Els pares volen escollir l’escola que més els ha agradat, però saben que no sempre aconseguiran la plaça desitjada. De nou, entre els centres amb més demanda, hi ha els que tenen mètodes pedagògics més innovadors. Als barris amb més nens en edat escolar de Gràcia i Sant Martí són les escoles on és més difícil entrar.

Un cop feta la preinscripció, ara la propera data important és el 18 d’abril, quan es farà el sorteig, que serà clau, especialment per obtenir plaça als centres amb més demanda. Els pares però no sabran si han estat admesos al centre escollit fins al 20 de maig i podran fer la matrícula entre el 13 i el 17 de juny.

Enguany, a la ciutat s’ofereixen 178.800 places d’educació infantil, primària i secundària. El proper curs s’estrenaran tres escoles: la Sagrera a Sant Andreu, l’Escola Entença de l’Eixample i l’Institut Maria Espinalt a Sant Martí. També serà el curs en què l’Escola Can Fabra, a Sant Andreu, deixarà els barracons després de set anys.