La sala d'actes del Centre Cívic Can Deu serà l'escenari del nou cicle de jazz de primavera que començarà demà. Un emplaçament ja de per si intimista per uns concerts que volen potenciar la proximitat entre els espectadors i els artistes. L'Ivan és contrabaixista i un veterà en el cicle de jazz de Can Deu. Aquest cop tocarà amb un quartet liderat pel saxofonista Ray Gelato, tota una referència del swing i el jazz internacional. IVAN KOVACEVIC, contrabaixista “El pianista es austríaco, él es inglés, el bateria es catalán. Yo soy de aquí pero de Serbia. Es un cuarteto muy internacional. Está basado en el jazz de los añs 40,50... hasta te diría 30. Con musicos como Louis Amstrong, por ejemplo.” El cicle té un públic fidel entre els veïns de les Corts. I precisament per això des de la direcció es busca sorprendre el públic en cada edició. Aquest any, per exemple, els concerts es combinaran amb altres disciplines. MARTA CÓRCOLES, directora del Centre Cívic Can Deu “Com pot ser el ball o l'audiovisual. La intenció i l'objectiu és apropar tot el públic a un tipus de concert més innovador.” Els concerts seran sempre en dijous. En Cesc Miralta oferirà demà al vespre el primer i ho farà barrejant la música amb el vídeo sobre Gaudí. En la programació, però, destaquen també musics joves que busquen fer-se un lloc en el món del jazz.

La programació d’aquest cicle especialitzat en música jazz és tota una tradició al Centre Cívic Can Deu. El públic és de les Corts i d’altres barris, però, segons la directora del centre i programadora del cicle, Marta Córcoles, “acostumen a repetir any rere any”.

És per això que es busca introduir sorpreses que puguin atreure l’atenció de la gent. “Per a l’edició d’enguany s’ha pensat que als espectacles es barregés la música amb altres disciplines com el ball o l’audiovisual”, explica Córcoles. Un exemple és l’espectacle de Cesc Miralta: ‘Gaudí, formes invisibles’, en què les peces musicals es barregen amb audiovisuals que destaquen l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí.

El cicle està pensat per donar a conèixer gent jove que s’està obrint espai en el món del jazz però també reuneix músics reconeguts internacionalment com el saxofonista Ray Gelato, tota una referència en el món del swing internacional.

El britànic estarà acompanyat per tres músics més, un d’ells, el contrabaixista Ivan Kovacevic, un clàssic del cicle de música jazz de Can Deu. Kovacevic assegura que “sempre és un plaer tocar a Can Deu, perquè el públic sap a què ve i l’emplaçament és molt intimista i afavoreix el contacte entre el públic i l’artista”.