És un dels muntatges florals que més mirades ha atret i un dels indrets escollits per molts per fer-s'hi la foto de rigor. Com aquest, al Poble Espanyol hi ha deu espais decorats més que conviden el públic a submergir-se al món de la jardineria. ASUN JIMÉNEZ "Mi hermana se casa y necesita ver decoración de boda, a mi madre le gustan mucho las flores y los niños podían estar juntos y hacer algún taller." ASSUMPCIÓ GAIMÚNDIZ "Ens feia gràcia venir aquí, al Poble Espanyol, llavors ens van dir que feien això de les flors, que a mi m'agraden molt..." ÓSCAR MAYO "Acabamos de llegar y lo poco que hemos visto, super bien, muy curioso." En aquesta primera edició del festival, que busca assentar-se a la ciutat, s'hi troben flors conegudes per tothom, però també algunes de més exòtiques, com aquesta Tillandsia, que viu de l'aire i no necessita terra per créixer. I a les sales d'exposicions, mostres com aquesta: bonsais que habitualment es troben al Jardí Botànic. MARTA TORRAS, organitzadora del Festival De Flor en Flor "Ens agradava molt el projecte de temps de flors de Girona i pensàvem que el Poble Espanyol era un lloc perfecte, perquè és un espai tancat on no passen cotxes i un espai fantàstic per venir amb tota la família i gaudir d'aquest espectacle de colors just a l'inici de la primavera." Però més enllà d'una mostra, el festival vol ser un espai de participació. S'hi ha organitzat, per exemple, un concurs de pintura ràpida, concerts i tallers com aquest, en què els menuts de la casa han tingut ocasió de plantar un bulb. PAQUI JIMÉNEZ "Els meus nebots viuen en llocs diferents i és el moment en què ens ajuntem i poden jugar i demès. I bé, una cosa perquè estiguin entretinguts és aprofitar els tallers." L'afluència de visitants al recinte es fa evident amb imatges com aquestes: cues a l'entrada d'accés. En tres dies hi han passat més de 10.000 persones i les portes estaran obertes encara fins dilluns.

L’objectiu del primer Festival de Flors i Jardins de Barcelona és acostar la jardineria a tots els públics i per això s’han organitzat tant mostres florals i exposicions com activitats participatives, entre les quals hi ha xerrades i tallers, a més d’un concurs de pintura ràpida. Tot, en un espai lliure de trànsit i amenitzat amb concerts en directe.

Entre els carrers i places del Poble Espanyol, s’hi poden trobar 11 espais decorats amb muntatges que inclouen des de flors conegudes per tothom, com les margarides o les roses, fins a d’altres de menys populars, com la Tillandsia, una planta que viu de l’aire i no necessita terra per créixer.

En tres dies hi han passat més de 10.000 persones, la majoria dels quals van visitar l’espai aquest divendres, quan hi van anar 5.500 persones. Segons dades facilitades per l’organització, a més, bona part del públic és de fora de Catalunya, ja sigui de la resta d’Espanya o de l’estranger.