L'entrenament militar al Parc de Collserola continuarà. Així ho ha dit l'exèrcit en resposta a la petició que ahir va fer l'Ajuntament al Ministeri de Defensa perquè els soldats deixessin de fer maniobres al L'exèrcit diu que Collserola és la zona més adequada i imprescindible per a l'entrenament del batalló ubicat a la caserna del Bruc des de fa més de 80 anys. Assegura que són activitats de mínim impacte sobre la natura i poques molèsties a la població civil. Insisteix que no fan exercicis de tir, ni desplegament de tropes. I afegeix que aquestes activitats serveixen per entrenar les unitats perquè estiguin preparades per fer front a qualsevol amenaça sobre la societat.

Segons l’exèrcit, les maniobres que el batalló de Barcelona fa a Collserola són bàsicament de preparació física i tenen un impacte “mínim” per al parc i la població civil. Assenyalen que els soldats vesteixen amb roba esportiva o amb uniforme, segons requereix l’entrenament, i només s’hi desplacen els vehicles que són necessaris per al “suport logístic”. I també destaquen que no es fan exercicis de tir ni tampoc desplegaments de tropes.

En tot cas, la Prefectura recorda al consistori barceloní que es tracta de mesures “acordades en una reunió que es va mantenir fa dos anys entre l’inspector general de l’Exèrcit i els representants dels municipis de la zona“. El comunicat de l’exèrcit tanca argumentant que les pràctiques que es desenvolupen a la muntanya són bàsiques perquè permeten que les tropes estiguin preparades “per combatre el terrorisme gihadista”.

És la resposta directa a la declaració que va aprovar aquest dimecres l’Ajuntament -amb els vots en contra de PP i Ciutadans- en què demanava a Defensa que l’exèrcit deixés de fer maniobres en zones properes a centres escolars, com el Parc de Collserola, i instava a fer els passos necessaris per declarar el parc “zona desmilitaritzada”.

Aquesta petició, que no és la primera que rep el Ministeri des de la plaça de Sant Jaume, arriba després de les denúncies dels centres educatius de la zona, que diuen que l’entrenament de militars no és compatible amb la cultura de la no-violència defensada a les escoles.