La pressió de l'aigua va rebentar la canonada i va provocar la caiguda del fals sostre d'aquest pis de protecció oficial de la Barceloneta. Segons expliquen els veïns, van ser tants metres cúbics que van provocar, també, la inundació del pàrquing i els trasters de l'edifici, a més de goteres i humitats al pis de sota i al parquet del mateix habitatge. Són imatges impactants però que els veïns coincideixen a definir l'incident com una anècdota, tenint en compte la llarga llista de desperfectes que presenta l'obra. Una construcció finalitzada fa un any i mig i on els veïns s'han instal·lat recentment. Els veïns, que volen mantenir l'anonimat, han denunciat a BTV esquerdes a la façana, nombroses portes mal collades, algunes amb les frontisses al revés, desaigües obstruïts i baranes que no estan ben fixades. Des del Patronat d'Habitatge consideren que són deficiències que entren dins de la normalitat en un obra de nova construcció, asseguren que estan en contacte amb els veïns i que ja han iniciat els treballs per solucionar-les.

Aquest dimarts la pressió de l’aigua va rebentar la canonada d’un habitatge de protecció oficial del carrer de Doctor Aiguader, 17, i de retruc el fals sostre es va desmuntar. Van caure a terra les nombroses plaques de guix, però per sort cap dels cinc veïns que hi havia dins del pis no en va resultar ferit. Els veïns, que s’han instal·lat a l’immoble –inaugurat la setmana passada– fa tot just dos mesos, expliquen que la quantitat d’aigua era tanta que va anar baixant fins al soterrani i va causar la inundació del pàrquing i els trasters de l’edifici. L’accident, que alguns inquilins opten per qualificar d’anècdota, també va bufar tot el parquet del pis i va causar goteres i humitats a l’habitatge de sota.

Els inquilins, que afirmen que els Bombers de Barcelona han hagut d’acudir a l’immoble en tres ocasions, es mostren indignats amb “les nombroses deficiències” que, diuen, té l’edifici. Una construcció que es va finalitzar fa un any i mig i ha rebut els veïns fa tot just dos mesos. La llista de denúncies que exposen a BTV és llarga: esquerdes a la façana, portes mal collades, algunes que no tanquen i d’altres amb les frontisses al revés, eixidius obstruïts, baranes mal fixades, així com goteres i filtracions d’aigua els dies de pluja. La calefacció tampoc no funciona amb normalitat perquè, diuen, està mal instal·lada i es produeixen condensacions.

També tenen problemes amb internet. No disposen de línia a casa seva perquè la instal·lació és de coure i actualment les operadores de telefonia treballen amb fibra. Però aquest el consideren un “tema menor”, com els estenedors de roba situats al terrat superior, que pesen tan poc que se’ls emporta el vent. La part positiva, afirmen els veïns, és la pinya que fan entre ells per resoldre tots els entrebancs, i també el compromís que han rebut des del Patronat de l’Habitatge per trobar solucions.

Precisament, des de l’Ajuntament diuen que ja s’han resolt els problemes més greus i qualifiquen la resta de deficiències “normals” en una obra nova. Asseguren que la constructora, Sacyr, disposa d’una assegurança i durant l’any posterior a l’estrena de l’edifici assumirà monetàriament totes les problemàtiques que sorgeixin. Les mateixes fonts indiquen que els tècnics del Patronat de l’Habitatge van visitar l’obra aquest dimarts i no van considerar necessari obrir cap expedient a l’empresa responsable de les obres. A més, remarquen que els veïns disposen d’una via de comunicació oberta amb el patronat per traslladar qualsevol dany que detectin.