Era l'any 1948 quan un grup artísitc avanguardista català va crear la revista 'Dau al Set', de la qual va sorgir la primera i més important manifestació de l'avantguardisme espanyol de postguerra. Els membres fundadors van ser Modest Cuixart, de qui s'exposa ara un mostra de l'obra a la Galeria Mayoral, també hi era, entre d'altres, el poeta Joan Brossa, Antoni Tàpies (cosi de Cuixart), Joan Ponç o el filòsof i crític d'art de 'Dau al Set', Arnau Puig, últim testimoni del moviment artístic. Ell és el comissari de la mostra. ARNAU PUIG, membre de 'Dau al Set' i comissari de l'exposició 'Nosaltres vam arribar a la conclusió que no voliem fer cas de res i que voliem tirar pel dret i fer el nostre món i no el món que ens oferien. I això és l'actitud de set. Jugavem a l'impossible i d'aquí surt tota aquesta obra. Cuixar tenia i teniem tots una sensibilitat rupturista.' Cuixart va exposar al MoMA, al Guggenheim de Nova York, també a la Tate de Londres, per posar alguns exemples... i aquesta exposició és una reivindicació de la trajectòria internacional de l'artista al llarg de la seva carrera. Aquest quadre, per exemple va guanyar el primer premi d'art abstracte de Lausana l'any 1959. "Cuixart. Geometria emocional" inclou també una referència a un dels grans palers de l'artista, la música, el fil musical de la sala és una homenatge. També obres amb referència clara als estralls de la Guerra Civil, com aquesta, que recorda els nens que hi van morir. 27 obres arribades de la Fundació Cuixart, a Palafrugell, on l'artista va viure fins a la seva mort l'any 2007.

L’any 1948 un grup artístic català va crear la revista ‘Dau al Set’, de la qual va sorgir la primera i més important manifestació de l’avantguardisme espanyol de postguerra. Els membres fundadors van ser Modest Cuixart, de qui ara s’exposa una mostra de l’obra a la Galeria Mayoral. També hi eren el poeta Joan Brossa, Antoni Tàpies (cosí de Cuixart), Joan Ponç o el filòsof i crític d’art Arnau Puig, últim testimoni del moviment artístic i també comissari de la mostra.

Puig ha explicat a BTV les seves experiències dins del moviment Dau al Set i de l’obra de Modest Cuixart. Els sentiments de ruptura i d’enfrontament amb l’establert els van conduir fins a un nou tipus d’art.

Modest Cuixart va exposar al MoMA, al Guggenheim de Nova York, també a la Tate de Londres,  i aquesta exposició és una reivindicació de la trajectòria internacional de l’artista al llarg de la seva carrera. “Cuixart. Geometria emocional” inclou també una referència a un dels grans plaers de l’artista, la música, i per això hi ha una important presència de fil musical a la sala. També obres amb referència clara als estralls de la Guerra Civil, com un treball que recorda els nens que hi van morir. Són 27 obres arribades de la Fundació Cuixart, a Palafrugell, on l’artista va viure fins a la seva mort, l’any 2007.