Són fotografies domèstiques dels anys 30. Una dècada en què va començar la fotografia amateur. Algunes persones tenien per primera vegada accés a càmeres de propietat. Aquest material formarà part d’una exposició. MAITE ESTEVE, coordinadora de “Finestres de la memòria” “Era un moment també interessant per a la fotografia des del món del fotoperiodisme, però des de ‘Finestres de la Memòria’ fem un contrarelat i el que fem és donar valor a totes aquestes imatges dels anys 30 procedents de càmeres de particulars.” La mostra es podrà veure a la Casa Elizalde el mes de maig. Abans, però, fins al 16 de març, encara s’hi pot contribuir cedint àlbums particulars. Unes imatges que han de servir per explicar una part de la història de la Dreta de l’Eixample. MAITE ESTEVE, coordinadora de “Finestres de la memòria” “Ens ha començat a arribar material d’aquest període. És un període interessant per a la ciutat, amb molta riquesa cultural, artística, social, etc.” La mostra destacarà la intensa activitat social d’aquella època. Un exemple és aquest concurs de miss de la joventut de la Fraternitat Republicana. Una activitat que es veurà interrompuda per l’esclat de la Guerra Civil, l’any 1936.

Els comissaris de la mostra són Jordi Calafell i Núria F. Rius, i l’argument principal es basa a explicar la història o altres històries a partir de les vides privades. Moltes de les imatges són escenes de carrer, però també n’hi ha d’íntimes i personals.

La fotografia dels anys 30 es caracteritza per dues situacions importants: l’auge del fotoperiodisme, amb la Guerra Civil, i l’aparició de la fotografia domèstica, fruit de l’accessibilitat a la tecnologia i les càmeres. Tot i així, en aquella època encara continuen sent freqüents les fotografies d’estudi o les imatges que captaven els fotògrafs de carrer.