L’Associació de la Dreta de l’Eixample està treballant per aconseguir que els vianants tinguin preferència sobre qualsevol altre vehicle al carrer de Girona. Seria un eix verd que uniria els districtes de Gràcia i de Ciutat Vella. SERGI LÓPEZ-GRADO , president de l’AV Dreta de l’Eixample “El primer que volem fer és posar-nos en contacte amb totes les entitats d’aquest eix (...) Les volem convocar per sumar esforços i treballar tots en la mateixa línia.” MARISA APARICIO, presidenta de CorEixample “Des de la perspectiva de CorEixample i de veïns, i del Mercat, és el que la majoria vol, evidentment no conformarem a tothom, sempre hi ha veus que tenen por dels canvis.” El punt de partida preveu la circulació de vehicles de serveis i l’accés amb cotxe dels veïns. La idea és convertir-lo en una plataforma única amb preferència per a vianants. JAUME ARTIGUES , arquitecte i membre de la Comissió del carrer de Girona “Però també les cruïlles, les cruïlles que es poden convertir en petits espais, petites places, que poden també sumar espai públic a l’Eixample.” Des de la comissió apunten que aquesta transformació serà un guany no només per als veïns del carrer, sinó per a tot el districte. A més, estan convençuts que contribuirà a disminuir la contaminació, tant ambiental com acústica.

La idea ha sorgit de les comissions de participació de l’AV de la Dreta de l’Eixample, que consideren la pacificació del carrer de Girona un projecte prioritari. La intenció és convertir la via en una plataforma única de vianants, amb circulació puntual de vehicles de serveis i dels cotxes dels veïns.

L’associació continua treballant i sumant adhesions. Tenen el suport de CorEixample, però volen convidar altres entitats al debat, com l’Associació de Veïns del Passeig de Sant Joan, la Zona 11 o Eixample Sostenible, i també entitats dels districtes de Gràcia i Ciutat Vella.