El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha explicat que la cessió dels 50 pisos de CaixaBank es farà en condicions més favorables que la dels 200 de la Sareb, ja que serà la mateixa entitat financera qui es farà càrrec de la reforma dels habitatges. A més dels 125 pisos que l’Ajuntament adquirirà a preus entre 50.000 i 70.000 euros, el consistori exerceix el dret a tanteig en 28 casos. A aquests s’hi sumen 46 més que estan en un estat avançat d’avaluació.

Prop de la meitat dels pisos, el 43 %, es troben a Nou Barris. La resta es reparteixen per la resta de districtes excepte Sarrià – Sant Gervasi, amb un protagonisme especial a Sant Andreu (15 %), Sant Martí (14 %) i Horta-Guinardó (12 %).

En el cas dels pisos —cedits o adquirits— que estiguin ocupats de forma irregular, l’Ajuntament seguirà un pla de regularització basat en criteris de vulnerabilitat social i el temps que faci que s’hi està vivint. En els casos d’ocupació de col·lectius amb finalitat lucrativa es recorrerà als cossos de seguretat.