La mobilització dels treballadors d’autobusos l’han convocat els sindicats minoritaris per protestar contra la precarització que consideren que s’està fent en el transport urbà de Barcelona. També reclamen l’eliminació de la contractació temporal i amb sous baixos que asseguren que practica l’empresa.

Els sindicats amb majoria al Comitè d’Empresa, Comissions Obreres i UGT, han signat un preacord amb TMB per a la negociació d’un nou conveni col·lectiu.

El seguiment de la vaga entre les 9 i les 11 h, segons indica l’empresa, ha estat d’un 15 %. Per als sindicats convocants, però, la xifra s’ha elevat fins al 90 % a les cotxeres d’Horta i del Triangle. Al vespre un grup de treballadors d’autobusos ha tallat el passeig de la Vall d’Hebron, just a l’alçada de la cotxera d’Horta, i ha anunciat que repetiran la protesta el proper dijous entre 19.30 h i 21.30 h.

Afectacions als usuaris

Alguns barcelonins que han decidit agafar l’autobús aquest dimarts fora del període d’aturades, s’han queixat que han hagut d’esperar fins a 30 minuts en alguns casos. També han explicat que aquesta setmana, coincidint amb les vagues de metro pel Mobile World Congress, la mobilitat dins de la ciutat els està resultant complicada.