En aquest local del carrer de Calàbria va néixer l'any 1993 l'espai de fotografia Francesc Català Roca. El 1998 va passar a la Casa Golferichs, de qui depèn el projecte. Es va inspirar en un model nòrdic i, ja de bon inici, oferia serveis de laboratori, tallers i exposicions. Jordi Pol Cull, primer responsable de l'espai de fotografia Francesc Català - Roca: "La idea va ser posar a l'abast d'un usuari jove, perquè en un principi va ser per joves, que d’una manera molt fàcil poguessin accedir a tots aquests serveis." Ara està obert a usuaris de totes les edats i des de fa dos anys els tallers i el laboratori s’han traslladat a l'espai jove de Les Arenes. Katy Sánchez, directora del CC Casa Golferichs: “Ens anem adaptant als temps, dins del propi àmbit de la fotografia i adaptant el projecte o les propostes o les línies d'actuació als canvis que s'han donat des de les tecnologies, que potser són els més obvis, fins ales tendències artístiques, fins a noves formes d'expressió o discurs.” La transcripció d'una conversa inèdita entre Colita, Miserachs, Maspons i Pomés és una de les sorpreses dels actes d'inauguració del 25è aniversari de la institució, que comencen la setmana vinent amb diverses.

L’Espai de Fotografia Francesc Català-Roca és un dels equipaments especialitzats en aquest àmbit cultural del districte de l’Eixample. Aquest projecte de divulgació de la fotografia es va iniciar ara fa 25 anys, motiu pel qual està d’aniversari, i va ser pioner a apropar la fotografia als ciutadans. Entre les parets de l’espai s’han format moltes persones i algunes han descobert la seva vocació.

En els actes de celebració del 25è aniversari hi participen col·laboradors de diferents moments del projecte. En les exposicions i xerrades, destaquen noms que actualment són un referent en la història contemporània de la fotografia, com el mateix Francesc Català-Roca o Colita, que estaran en una exposició col·lectiva de mestres de la fotografia. També hi ha un lloc especial per als usuaris, que compartiran les seves experiències dimecres vinent en una xerrada a la seu de l’espai, al Centre Comercial Arenas de Barcelona.