El preacord entre els sindicats i la direcció dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha assolit dilluns a la nit, i durant aquest dimarts haurà de ser ratificat en assemblea pels treballadors. S’han convocat assemblees a cadascun dels tres torns abans de donar a conèixer la resolució final, que es podria fer pública la tarda d’aquest dimarts mateix.

Els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat s’havien sumat dijous 11 de febrer a les convocatòries d’aturades durant la celebració del congrés de mòbils, anunciades pel Comitè d’Empresa del Metro i alguns dels sindicats d’autobusos. Les aturades estaven previstes per als dies 22, 23, 24 i 25 de febrer a les hores punta, entre les 7.30 i les 10.30 hores, i entre les 17.30 i les 20.30 hores. De fet, els FGC és un dels mitjans més utilitzats per accedir al recinte firal de Gran Via durant el Mobile World Congress, i l’any passat va registrar un increment de prop de 127.000 viatgers.

Conveni col·lectiu més enllà de 2016

Com a condició per desbloquejar les negociacions, els sindicats havien demanat deixar enrere l’etapa de pròrrogues anuals que es va iniciar el 2010, i negociar un nou conveni col·lectiu amb horitzó a l’any 2020. Un objectiu al qual s’ha avingut ara l’empresa. D’aquesta manera, diuen, es podran incloure a la negociació objectius com la compensació dels sis anys de retallades salarials i la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors.

El comitè preveu que, un cop les assemblees hi donin el vistiplau, es pugui portar el preacord a signar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat aquest dimecres mateix.