Ada Parellada ha explicat a Barcelona FM, que es vol conscienciar contra el malbaratament alimentari i demostrar que es poden crear àpats de qualitat, sans i saborosos. A la segona edició del GastroRecup totes les places disponibles ja estan reservades. El sopar té un “preu denúncia”, segons Ada Parellada, de 4 euros.

Parellada organitza aquesta àpat al seu restaurant Semproniana, a l’Eixample, i segons ha explicat el menú inclou, entre d’altres, un tàrtar de salmó fet amb el que queda a les espines que desaprofita un proveïdor que ven el peix a filets; o un pil-pil de bacallà i cigrons, pel qual s’utilitza fins i tot l’aigua de bullir els cigrons.

Aquest sopar suculent  vol servir d’exemple per conscienciar la població sobre aquest excedent de productes que estan en perfecte estat de consum però que han estat rebutjats del circuit comercial.

Assistiran al GastroRecup personalitats del món de la cuina, la comunicació i el medi ambient, com Paco Muñoz, tècnic de l’oficina de Medi Ambient de la Universitat de Barcelona.