Han canviat les aules per una sala d'espectacles. Els alumnes de primer i segon de primària de l'Escola Ítaca han visitat avui La Caldera per veure l'obra ‘Origami’, de la Companyia Mudances. L'espectacle mostra de manera suggerent diferents situacions en les quals es barreja la dansa amb materials, llum i objectes de tot tipus. El resultat són ballarines gens convencionals, moviments impossibles i jocs d'ombres, que han deixat a més d'un amb la boca oberta. JÚLIA FELIP, alumna de l’Escola Ítaca “Quan feien els jocs d'ombres de... d'allà de la pantalla.” CLÀUDIA SÁNCHEZ, alumna de l’Escola Ítaca “Quan sortien les flors i ballaven des del terra.” L'obra forma part del cicle Dansa a les Escoles, que organitzen el centre de creació La Caldera i el districte de les Corts per acostar aquesta disciplina als nens. CRISTINA RIERA, codirectora de La Caldera “És un projecte que per nosaltres és indispensable perquè permet apropar la dansa als més petitons d'una forma lúdica, trencat els clixés sobre la dansa i també amb molts espectacles de qualitat que el que fan és oferir molts recursos per despertar la curiositat.” S'hi representen tres obres diferents segons si els alumnes són d'inicial, primària o secundària. Hi participen 13 escoles, la majoria de les Corts, ja que La Caldera vol acostar-se al màxim als veïns del districte. Als més petits, sembla, ja els tenen a la butxaca.

Tots els espectacles es representen a la seu de la Caldera, al carrer d’Eugeni d’Ors del barri de les Corts, però la feina no acaba aquí. Els ballarins també visiten les escoles per treballar amb els nens i nenes les tècniques que després podran veure a les representacions. A més, La Caldera ofereix materials pedagògics als mestres perquè puguin continuar treballant tot el que han après durant la resta del curs.

En total, hi ha tres espectacles diferenciats, que es programen depenent de l’edat dels alumnes. Per als alumnes d’infantil, es representa l’obra ‘Minimóns’ de Móns Dansa; per als de primària, ‘Origami’ de la companyia Mudances d’Àngels Margarit; per als més grans, els de secundària, s’ha escollit ‘YI-HA’ de la companyia MoñeKos.

En total hi participen 13 escoles, bona part d’elles del districte de les Corts. Un exemple de com La Caldera, que es va instal·lar al districte fa un any, treballa per acostar-se als veïns, en aquest cas, als més petits.