JORDI VIA, comissionat d'economia Cooperativa, Social i Solidària "No és una qüestió inviable respecte del pla general de l'economia cooporativa, social i solidària a la ciutat i en aquest sentit la recuperació d'espais que siguin d'interès des d'un punt de vista de gestió comunitària i de servei del barri, i de la ciutat en el seu conjunt."

La Cooperativa Antiga del Camp de l’Arpa és efectivament la cooperativa més antiga de la ciutat. Sense perdre l’alegria, aquesta entitat ha celebrat amb una festa aquest diumenge el 150è aniversari. Però la festa ha anat acompanyada de la ja quasi eterna reivindicació: que es rehabiliti la seva seu històrica per poder tornar a fer-hi activitats.

Aquesta cooperativa, reconvertida en associació cultural als anys 60, no pot afrontar el cost de les obres. Per això, fa més de cinc anys, va decidir donar l’edifici a l’Ajuntament a canvi de recuperar aquest espai per al barri. L’acord passava per assumir la gestió del nou equipament públic durant almenys 15 anys. Però les obres de rehabilitació no s’han fet ni estan pressupostades.

A la festa d’avui hi han assistit representats de l’Ajuntament que hauran de decidir si finalment es rehabilita l’edifici. El comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària Jordi Via, assegura que no ho veu inviable, tot i que des del consistori s’ha d’estudiar l’ús cooperatiu i de gestió comunitària que té aquest espai per al barri i per la ciutat. El president de l’entitat, Felip Zacarías, ja ha avançat que seguiran lluitant perquè la cooperativa més antiga de la ciutat torni a obrir portes un cop reformada.