Van ser uns dels pioners, l'any 2003, a crear un portal de cites per conèixer gent en català. Els fundadors de Quedemonline.cat tenen 20.000 usuaris actius i diuen que, a diferència dels grans portals internacionals, ells són com una gran família. Segons ens expliquen, els clients catalans responen a un perfil força concret, moltes d'elles són mestres i ells, principalment, enginyers. MARIOLA DINARÈS, QuedemOnline.cat "I a més amés nosaltres ens hem especialitzat bastant a partir de 30 anys 40 anys, en professionals liberals i en segones relacions, gent que ja té fills, que és molt practica i que ja ho diu." I si ja tenim una relació estable potser és hora de no deixar que la flama s'apagui. D'això se n'ocupen els creadors de l'aplicació per a mòbils Desire. Aquí es tracta de competir amb la nostra parella i aconseguir com més punts millor. Com? Doncs triant reptes de diferents categories, com aquest, que ens proposa que la postal de Sant Valentí aquest any estigui escrita sobre el cos de la nostra parella. MARTA PLAZA, cofundadora de Desire "La idea és que junts s'ho passin bé i descobreixin aquestes emocions, que a vegades ens oblidem de que la persona que està al nostre costat ens pot fer sentir coses molt txules." Encara que pugui semblar una contradicció un dels objectius dels creadors de l'aplicació és que passem menys temps davant de la pantalla del mòbil i més amb les nostres parelles.

Són dels més veterans en això de les cites en línia i en català. Fa 13 anys que quedemonline.cat va obrir el seu portal, just quan desembarcaven aquí les grans multinacionals del sector. Ara diuen orgullosos que ells són com una gran família i que treballen de manera “artesanal” per mantenir contents els seus 20.000 usuaris. La web està especialitzada en les segones relacions, gent amb fills que acostumen a voler sortir els dies que estan sense ells.

La Mariola, una de les fundadores de QuedemOnline.cat, reconeix que amb el pas del temps tot plegat s’ha naturalitzat molt. Abans la gent tenia vergonya -ens confessa- a admetre que havia conegut la seva parella a través d’Internet. Ara les xarxes són la primera opció per a molta gent, sobretot els més joves, que mitjançant les aplicacions dels mòbils mantenen relacions amb altres persones amb tota naturalitat. Les dades que acumula el portal donen per a moltes anècdotes curioses. Per exemple, ens asseguren que a Catalunya, les mestres són les que més acostumen a buscar les seves parelles catalanes a través de la xarxa, mentre que ells són habitualment enginyers.

Però si ja tenim parella, les aplicacions també ens poden ajudarDesire està feta a Barcelona però té el seu públic majoritari els Estats Units, seguits per Barcelona i Madrid. Ara fa un any, un dels seus fundadors va descobrir que no existia cap aplicació específica per mantenir el joc en una relació. Va trobar algunes aplicacions de postures del Kamasutra, però res que servís per mantenir la flama encesa. Després de guanyar un concurs a Facebook, van poder tirar endavant el projecte.

L’aplicació Desire se’ns presenta en forma de joc: els dos integrants de la parella es van enviant reptes, que van des dels cinc punts, per exemple, per xiuxiuejar a l’orella de l’altre fins a quin punt l’estima; o reptes de 100 punts, més atrevits, com preparar un sopar en un restaurant i demanar a la parella que no porti roba interior. L’app es gratuïta i per desbloquejar alguns reptes específics es poden utilitzar monedes que van des dels 0,99 cèntims fins als 24 euros. L’activitat de la comunitat que hi ha al voltant de Desire presenta reptes nous cada dia, i tot plegat fa que la vida útil de l’aplicació s’allargui una mica més.