El desembre de 2015 i el gener de 2016 es van posicionar com els més càlids de la història de l’Observatori Fabra, és a dir, des de 1914. La temperatura del desembre va ser 3,7 ºC superior a la que caldria esperar i la del gener va ser 2,7 ºC superior a la mitjana climàtica. Malgrat això, els mapes del temps auguren ara un canvi de tendència meteorològica.

Després de la pluja de 1,3 l/m2 a l’Obseravatori Fabra de diumenge, es va trencar la tendència seca a la ciutat. Des del 3 de novembre que no plovia i ho va poder fer pel desplaçament, cap a latituds més baixes que la nostra, de l’anticicló de les Açores. Com que es va moure, una pertorbació atlàntica va poder arribar a casa nostra i obre el pas que en puguin arribar d’altres durant els propers dies.

Gràcies a aquesta pluja, l’ambient és més net a la ciutat i així ho ha captat el meteoròleg de l’Observatori Fabra, Alfons Puertas. En la fotografia que ha fet aquest dilluns al matí fins i tot s’aprecia la silueta de Mallorca.

Els meteoròlegs no preveuen per als propers dies un canvi radical en el temps, però sí una normalització de les temperatures i les pluges. La temperatura mitjana pròpia per aquestes dates és de 14 ºC de màxima i 5 ºC de mínima. I la pluja que caldria esperar durant tot el mes és d’uns 34 l/m2 a la ciutat.