Abans que arribi el cap de setmana, les escoles aprofiten el dia per celebrar el Carnaval amb rues, dinars populars i festes al pati. Algunes escoles opten per deixar que l’alumnat porti una disfressa de temàtica lliure i d’altres aposten per confeccionar-les a classe amb materials reciclats. En aquest últim cas, els petits acostumen a sortir de casa vestits de negre i a l’escola es disfressen.

A banda d’aquestes activitats als centres educatius, hi ha més de 30 desfilades programades als barris de la ciutat. La majoria se celebraran dissabte. Per exemple, a la Vila de Gràcia, la rua també es completarà amb un concurs de disfresses i comparses. Un jurat lliurarà els premis a la millor disfressa infantil i a la d’adult, a la millor comparsa, un altre guardó a l’originalitat i també a la reutilització. Al districte de Nou Barris, les cinc rues provinents dels barris de les Roquetes, Verdum, la Guineueta, la Prosperitat i la Trinitat Nova s’afegiran a la gran rua central del districte, que engegarà a les 19 h a la via Júlia. A l’Esquerra de l’Eixample són més golafres i completen la celebració amb una xocolatada després de la rua.

Una setantena de línies de bus afectades

Amb la celebració de tantes desfilades de Carnaval, TMB recomana l’ús del metro per desplaçar-se a Barcelona entre divendres i diumenge. Les múltiples rues i celebracions de Carnestoltes restringiran el trànsit dels vehicles privats i afectaran una setantena de línies d’autobús de TMB, que modificaran o limitaran el recorregut. Les afectacions més importants es preveuen per dissabte entre les 16 i les 22 h.

Disbauxa fins a l’enterrament de la sardina

El Carnaval s’allargarà fins al 10 de febrer, quan les rues tornaran a recórrer els carrers de la ciutat per enterrar la sardina. Al barri del Poble-sec ho faran a la plaça del Sortidor amb una sardinada popular. Al Parc de Sant Martí també hi haurà un enterrament amb una comitiva de dol prèvia que sortirà de la rambla de Guipúscoa amb Selva de Mar.