Aquest sorral és una de les atraccions estrella del nou pati de l'Escola Jacint Verdaguer. I ha estat idea dels alumnes. Ells s'han imaginat com volien que fos l'espai, i la llista als Reis era infinita. MARI SALDAÑA i SIMOHAMED MERABET, alumnes de 4t “Cistelles, porteries, una taula de ping-pong, un sorral, jocs pintats al terra...” DAYANNA BONILLA, alumna de 6è “Fonts, arbres, plantes, taules de picnic...” I ho han aconseguit. NÚRIA LACASA, directora de l'Escola Jacint Verdaguer “És un pati pensat de manera integral amb tres espais diferenciats. Ells han generat moltes idees, han pensat com volien que fos el pati, que necessitaven, han fet dibuixos... i la majoria de propostes eren possibles.” Van recollir les propostes per presentar-les al Consell de Direcció i al Consell Escolar. A partir d'aquí, van treballar amb l'arquitecte per dissenyar la proposta. Tant mestres com alumnes valoren molt positivament el canvi. HONGZHAO LI, alumna de 6è “Ara és més gran i abans ens acumulàvem tots i a vegades la pilota ens donava cops i ara hi ha una altra part pel futbol.” Aquesta és l'última peça de la primera fase d'ampliació de l'escola. El següent pas és reformar l'edifici històric i així millorar espais com la biblioteca, a més de construir una cuina nova.

Els alumnes de l’Escola Jacint Verdaguer, al Poble-Sec, ja poden jugar al nou pati. És un espai dividit en tres parts diferenciades per poder satisfer les necessitats de tots els nens. Hi ha una pista per jugar a futbol i bàsquet, una zona de jocs pintats a terra i un sorral. A més, tenen taules, cadires i una pissarra per poder-hi dibuixar.

Els alumnes han estat els encarregats de fer propostes per dissenyar el pati. A classe van fer pluja d’idees, van fer dibuixos i van explicar quines eren les seves necessitats. Els professors van recollir totes les propostes i el consell de direcció les va valorar. Després, van parlar-ne amb el consell escolar per tal de fer la selecció definitiva. A partir d’aquí, es van posar en contacte amb l’arquitecte perquè en fes el disseny definitiu.

Feia 10 anys que des de l’escola demanaven una ampliació de les instal·lacions. Finalment, van aconseguir que Fira de Barcelona els cedís un espai. Han començat el curs amb un edifici nou on hi ha les aules d’educació infantil, el gimnàs i un teatre. Quedava pendent, però, el pati. Durant el primer trimestre van començar les obres i durant les vacances de Nadal van poder completar l’actuació.

D’aquesta manera es dóna per acabada la primera fase de remodelació de l’Escola Jacint Verdaguer, però encara queda una part important. El següent pas és reformar l’edifici històric, per tal d’ampliar algunes instal·lacions com la biblioteca o el menjador i construir una cuina.