A partir de l’actualitat, ‘Les 10 notícies’ s’acostarà a l’art, el cinema, la paraula i els objectes per aprendre i anar mès enllà de l’anàlisi. Hi ho farà amb la companyia d’un testimoni, un expert, un consell d’edat, el mem de la setmana i una acció de carrer.

En la secció ‘El testimoni’, l’espai centrarà la mirada en la vivència d’algú que ha estat protagonista de l’actualitat de la setmana per conèixer la dimensió humana que s’amaga darrera d’un fet. També hi haurà temps per parlar amb un expert i aprofundir en el context que envolta una notícia i centrar-se en diversos objectes que molt sovint esdevenen el centre de la notícia i que es converteixen en el símbol d’un determinat fet.

El cinema i les sèries també tindran un espai al programa i cada setmana la crítica de cinema i escriptora Núria Vidal extraurà la qüestió de fons d’una notícia per observar, a partir d’una selecció de fragments, com ha canviat la mirada cap a un determinat fenomen en diferents èpoques.

Pius Alibek, filòleg, traductor i gastrònom, també col·laborarà al programa i seleccionarà dues paraules clau de dues notícies d’actualitat per descobrir els seus significats i lectures menys evidents. El programa també traslladarà la mirada sobre l’actualitat al carrer i, a partir d’una notícia, proposarà una acció que impliqui la participació dels barcelonins.

‘Les 10 notícies’ s’aproparà la realitat a través de l’art amb la col·laboració de Joan Francesc Ainaud, historiador de l’art, museòleg i consultor. Amb una notícia com a punt de partida, Ainaud analitzarà cada setmana una obra que ens parli d’un concepte que se’n derivi de la notícia però que també la transcendeixi.

L’actualitat també s’observarà amb els ulls d’un consell d’edat que redescobrirà el plaer d’escoltar i reflexionar a partir de l’intercanvi. Al llarg dels diversos programes, participaran en aquesta secció persones reconegudes com Alfons Duran Pich, Eugènia de Pagès, Miren Etxezarreta, Marcel Coderch , Rafael Argullol, Ramon Folch, Eduard Furró, Miquel Barceló, Joan Pere Viladecans, Dolors Bramon , Francesc Pau i Vallo  August Gil Matamalea.

Finalment, i amb la col·laboració del periodista Víctor Colomer, la secció ‘El mem’ condensarà una de les notícies de la setmana en un fotomuntatge que, des de l’humor, aporti un sentit nou i enginyós.