El Banc Solidari de Material Ortopèdic ha triplicat el nombre de donacions i préstecs des que va estrenar nou local, al novembre de 2014. És per això que els voluntaris d’ASENDI, l’entitat gestora, han rebut el suport de dues tècniques de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat per poder administrar de manera més eficient tot aquest material. SIXTA PÉREZ, "MARI", administradora del Banc Solidari de Material Ortopèdic “Yo lo llevaba a mi manera, tipo casero, como quien dice. Ahora estoy haciendo unas hojas de Excel fabulosas porque yo no sabía hacer. Sí llevaba el ordenador tipo usuario pero no había hecho nunca Excel ni nada, porque claro, buscas un dato y en seguida lo encuentras.” El banc ha ampliat també l’horari d’atenció i ara, a més d’obrir els dimarts al matí, també hi són els dimecres a la tarda. Un servei que està adreçat a tots el barcelonins que necessitin material ortopèdic. Un fons que s’aconsegueix gràcies a les donacions solidàries de moltes famílies. BETI NAVARRO, donant del Banc Solidari de Material Ortopèdic “Vam estar encantats tota la família de poder fer donació de tot aquest material que per a nosaltres és molt estimat i ara el fet que pugui fer servei a altres famílies doncs la veritat ens fa sentir molt bé. Ara on vaig recomano, veig una persona gran que necessita alguna cosa i els hi dic: escolta hi ha un banc per a tu.” El material més sol•licitat són els caminadors i les cadires de rodes. Ara, el banc vol potenciar la difusió del servei per donar sortida a altres materials que disposen en estoc, com ara els llits articulats. A més, fan una crida a tots els voluntaris que vulguin col•laborar en aquest projecte.

El novembre de 2014 l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat va llogar a l’Incasòl el local de carrer de Manuel Sanchis i Guarner 14-19 per convertir-lo en la seu del Banc Solidari de Material Ortopèdic. Des de llavors l’entitat gestora, ASENDI, ha passat dels 60 préstecs anuals (2014) als 154 (2015). Les donacions també s’han triplicat i han passat de 53 (l’any 2014) a 153 (l’any 2015).

Enguany, coincidint amb els bons resultats, el banc ha rebut el suport de dues tècniques de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Aquestes tècniques han format els voluntaris per gestionar de manera més eficient el servei. El banc ha ampliat també l’horari d’atenció, que ara és els dimarts de 10.30 a 13 h i els dimecres de 17 a 19.30 h, a més d’hores convingudes (trucant als telèfons 936 813 032, 638 493 183 i 620 967 862). El préstec es realitza mitjançant un contracte amb dades bàsiques i una fiança que es reemborsa quan es torna el material prestat, a la qual es dedueix un import social que reverteix en el manteniment. El material que més demanda té són els caminadors i les cadires de rodes, però el banc disposa també d’altres materials com ara els llits articulats.

ASENDI va iniciar aquest projecte fa més de vuit anys, quan va començar a rebre donacions de diferents materials ortopèdics de particulars. En un principi, aquest material estava emmagatzemat en domicilis particulars i, posteriorment, a l’antic Centre Cívic Porta-Sóller, fins que les obres de remodelació de l’equipament i la manca d’espai per l’augment de donacions van obligar l’entitat a traslladar-se a un nou local.