El consistori ha invertit 58.000 euros en el desenvolupament d’aquest web, fet amb codi obert i inspirat en una proposta impulsada per l’ajuntament de Madrid. Decidim.barcelona mostra les propostes del govern municipal i permet que qualsevol usuari en faci de noves. Els usuaris del web que constin al padró de la ciutat podran donar suport a les propostes i seguir-ne l’evolució quan les més votades siguin avaluades en àmbit tècnic i polític.

La regidora de Participació i Territori, Gala Pin, s’ha referit a la importància que les polítiques públiques siguin coproduïdes amb la ciutadania. Segons l’investigador de la UOC Arnau Monterde, aquest web és un pas endavant en la relació de la tecnologia i la democràcia directa.

El portal a Internet es complementarà amb unes 300 trobades presencials per debatre sobre el PAM i els PAD, els quals l’Ajuntament ha unificat sota el nom “Programa municipal”. D’aquestes trobades se’n farà una fitxa i una acta que també es penjarà al web perquè s’hi puguin votar les propostes.

 

Decidim.barcelona està disponible des de les 11 h i ja ha començat a recollir les primeres propostes dels usuaris, com la de regular el mercat del lloguer d’habitatges o posar uns límits de contaminació més restrictius. Aquest portal és el primer que fa servir el domini .barcelona, obert a reserves des del 16 de gener.