L’Observatori Fabra té una de les sèries climàtiques més llargues i fiables del país. Segons aquest recull de dades diàries ja es pot assegurar que, quan queden tres dies per acabar el primer mes de 2016, Barcelona viu el gener més càlid des de 1914, segons ha explicat a BTV el meteoròleg de l’observatori, Alfons Puertas.

Aquest fet és especialment noticiable ja que aquest últim desembre va ser el més càlid des de 1914 i el novembre va ser el segon novembre més calorós d’ençà d’aquell mateix any, que és quan es va inicar el recompte de regitsres climàtics a la ciutat.

Aquest 2016, a més, s’ha sobrepassat el rècord de més dies seguits sense pluja igual o superior a 1 l/m2 i aquest dijous s’ha assolit també el de més dies successius sense pluges importants a la ciutat: 86. Les previsions meteorològiques no preveuen canvis meteorològics destacats durant els propers dies.

El 2014 i el 2015 ja van ser excepcionals pels registres climàtics que hi va haver. El 2014 va ser, per exemple, el tercer any més càlid des de 1914 i l’any següent es va aconseguir escalar fins al primer lloc. El dia més calorós d’un mes de desembre va ser el dimecres 16, amb 22 ºC de temperatura màxima, i el dia 8 de gener de 2016 també va ser molt calorós i es va arribar fins als 21,4 ºC. Amb tot aquest recull de dades, es pot asseguar que els efectes del canvi climàtic ja fa més d’un any que són ben palesos a la nostra ciutat. Un altre factor que ha incidit en les temperatures i la sequera, durant el 2015, és el fenomen del Niño.