Aquesta va ser l'última pluja consistent que va caure Barcelona. Des d'aleshores, la ciutat està seca, la pluja contribueix a la neteja del ambient i de la via pública però des de fa 85 dies els serveis de neteja no tenen aquest reforç natural. Els ciutadans també noten la falta de pluja Ls clavagueres fan pudor. la part bona és que puc estendre l rob sense problemes Els ciutadans que tenen problemes respiratoris comencen a patir la sequedat de l'ambient.Els metges experts en al·lèrgies encara no han notat un increment de pacients. La situació però pot ser més complicada si continua sense ploure en els pròxims mesos. JOAN BARTRA, metge especialista de l'Hospital Clínic "La càrrega pol·línica més important es donarà en els pròxims mesos, i els propers mesos seran els que ens donarà aquesta predicció, si hi ha una influència o no de la quantitat de pol·len vers el que ha plogut o el que no ha plogut". El Parc Natural de Collserola també nota les conseqüències de la manca de pluja. és un bosc mediterrani, això vol dir que durant l'hivern està verd, però aquest any les plantes estan ben seques. ALFONS RASPALL tècnic del Parc Natural de Collserola "està sec el sól, les plantes, ls prats i els fruits són molt petits" No hi ha una amenaça real de risc d'incendis tot i que el parc ho va vigilant.

La manca de pluges d’aquest 2015-16 només té un precedent: el 1928. Segons els registres climàtics de l’Observatori Fabra, aquell any no hi va haver pluges d’un o més litres per metre quadrat entre el 22 de maig i el 14 d’agost. Aquest dimecres s’iguala aquest rècord climàtic de 85 dies successius sense pluges significatives, però a més, tenim la possibilitat d’assolir-ne un altre.

Els meteoròlegs veuen molt factible arribar al 12 de febrer sense que caigui ni una sola gota. Si això passa es batrà el registre de més dies seguits sense pluges iguals o inferiors a 1 l/m2. Aquest rècord, de moment, data de 1928, concretament entre el 22 de maig i el 6 de setembre d’aquell any. En total van ser 108 dies sense pluges i en aquella ocasió va ser en període estival, quan és més comú que no plogui al litoral barceloní. Si enguany s’assoleix aquesta xifra, serà durant els mesos de tardor i hivern.

La tendència seca que fa mesos que afecta el país és resultat del fenomen del Niño. Segons els registres d’altres anys que també es van veure afectats per aquesta manca de precipitacions, els propers mesos també seguiran sent secs, malgrat que els efectes del Niño ja han començat a disminuir.

El 2015 ja va ser l’any més sec i càlid de la història de l’observatori; l’any més sec a la ciutat des de 1878, i també va tenir el dia més càlid d’un mes de desembre: el 16 de desembre, quan els termòmetres van arribar fins als 22 ºC a Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi.