Aquest cartell adverteix els veïns que passegen el gos. Des de la setmana passada, tres cans han perdut la vida, suposadament enverinats en diverses zones de la Vila Olímpica. Els veïns sospiten que alguna persona va posar trampes en forma d'ocell que contenien verí. ANNA DOMÈNECH "Normalment vigilo el que mengen, però sí, potser hauré de vigilar més fins i tot." PAULA MARSAL "Sobretot quan estem al parc, que és quan va deslligat, controlar que no mengin res estrany, que no hi hagi res estrany per la zona..." ISAURA TORRES "Hi ha cartells per tot el barri, amb la qual cosa ara vas molt més amb compte quan vas a passejar. Vas mirant per terra, que abans no ho feies!" L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Urbana, que està buscant els propietaris dels gossos morts. Les patrulles també estan amatents per si troben alguna de les trampes presumptament enverinades. JORDI GIRÓ, president de l'AV Vila Olímpica "A part de fer la comunicació entre el veïnat, hem fet també la comunicació a la policia comunitària de la Guàrdia Urbana per tal que també prenguin mesures." Des de l'associació animalista FAADA, reconeixen que no és un cas aïllat, encara que també remarquen que no es pot considerar que sigui freqüent. Aconsellen als propietaris afectats que ho denunciïn. EVA FORNIERES, responsables d'animals domèstics de FAADA "El problema es localizar al responsable, al autor de estos hechos. Es un delito que lamentablemente muchas veces queda impune y por eso es muy importante que todos los ciudadanos colaboren." Els responsables de l'entitat alerten que col·locar verí a la via pública és un acte indiscriminat, que no se sap a qui pot acabar perjudicant. Remarquen que és un delicte que podria comportar multes de fins a 20mil euros, i fins i tot penes d'entre quatre mesos i dos anys de presó.

Els veïns asseguren que alguna persona va posar trampes en forma d’ocell que contenien verí amb l’objectiu d’assassinar les mascotes. Per evitar que els fets es tornin a repetir, l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Urbana divendres, i ha enganxat rètols a les zones més sensibles del barri com parcs, interiors d’illa i àrees d’esbarjo per a gossos.

El president de l’entitat, Jordi Giró, ha assegurat que creuen “que es tracta d’una conducta extrema i aïllada”. Des de l’associació, consideren que la convivència entre els animals i el veïnat del barri és bona, i diuen que no hi ha problemes destacables. Alguns veïns, però, es queixen que la presència dels animals genera algunes molèsties.

La Guàrdia Urbana ha confirmat que ja treballa a la zona per esbrinar qui és el responsable dels fets. De moment, estan intentant localitzar els propietaris dels animals morts i les patrulles estan amatents per si troben alguna de les trampes presumptament enverinades.

Associacions animalistes aconsellen interposar una denúncia

Consultada per BTV, l’entitat animalista FADDA reconeix que el de la Vila Olímpica no és un cas aïllat, encara que remarquen que no es pot considerar que sigui freqüent. Tot i que expliquen que en molts casos és difícil localitzar el responsable dels fets, aconsellen als afectats que presentin denúncia i demanen col·laboració als veïns.

Els responsables de l’entitat també han alertat que col·locar verí a la via pública és un acte indiscriminat, que no se sap a qui pot acabar perjudicant. En aquest sentit, remarquen que és un delicte que podria comportar multes de fins a 20.000 euros, i fins i tot penes d’entre quatre mesos i dos anys de presó.