VICENTE CURTO, conductor d'autobús de TMB "El trato es denigrante el que nos da el ICAM y no tiene en cuenta nuestro trabajo y el peligro que conlleva que lo hagamos sin estar en condiciones debido a una enfermedad o lesión." CONSOL LEMONCHE, subdirectora general d'Avaluacions Mèdiques "Les altes que donem són per justícia, tots els professionals de l'ICAM actuem amb justícia. El que es valora aquí és si una persona amb la malaltia que tingui o no pugui anar a treballar."

Els treballadors d’autobús de TMB alerten que hi ha conductors que s’han incorporat a la feina sense estar en condicions de fer-ho. “No només defensem la salut dels treballadors sinó també el perill que comporta per als usuaris que transportem”, ha explicat Vicente Curto, conductor de bus des de fa 15 anys. Des de la CGT afirmen que l’ICAM ha donat altes mèdiques de manera forçada i injusta. Asseguren que les invalideses concebudes per aquest organisme públic s’han reduït “dràsticament” en els últims anys i les queixes dels usuaris “s’han disparat”.

Des d’aquest institut responen que hi ha treballadors de TMB que reclamen la invalidesa sense complir tots els requeriments i recorden que la seva feina no depèn d’incentius econòmics. “Les altes que donem són per justícia i tots els professionals de l’ICAM actuem amb justícia”, ha sentenciat Consol Lemonche, subdirectora general d’Avaluacions Mèdiques.