Amb l’inici del servei avui dilluns les línies R2 i R11 de Rodalies han recuperat l’horari habitual. Ha estat possible perquè Adif ha reparat el sistema a la bifurcació de Mollet, que es va veure afectat pel robatori de cable de coure el 15 de desembre, acció que va provocar novament el caos a Rodalies. Durant tot aquest temps, aquestes dues línies només han funcionat al 50 %, amb dos trens per hora i sentit.

L’R2 va de Granollers Centre a Castelldefels i l’R11, de Sants a Portbou. Aquest matí, els usuaris d’aquestes línies han explicat que han pogut viatjar amb normalitat, tot i que alguns trens han tingut retards “habituals” de pocs minuts.

Per arreglar el sistema de bifurcació de Mollet, s’han mobilitzat 30 persones, entre tècnics especialitzats i d’empreses tecnològiques, proveïdors de subministraments i de manteniment. Tot i els treballs, les conseqüències del robatori del cable de coure encara es noten.

L’R8 manté el servei alterat. És la línia que va de Martorell a Granollers Centre i que es troba modificada en el tram de Granollers Centre a Cerdanyola Universitat. Aquest tram es cobreix amb un servei d’autobusos. Segons Renfe, aquesta situació de l’R8 durarà fins al febrer.