Els carros a la pagesa han estat els més presents durant la desfilada, però també s’hi han vist els tradicionals vehicles de carreres i, fins i tot, carruatges amb llimonera. Tots acompanyen la carrossa amb la imatge de Sant Antoni Abat, considerat el patró dels animals. El recorregut, com sempre, ha deixat enrere milers de caramels per al públic, i ha estat amenitzat amb música i banderers.

Durant la festa dels Tres Tombs es recorda la vida del camp i aquelles tradicions més arrelades. Per això, els grans protagonistes són les bèsties de peu rodó, és a dir, cavalls, eugues, mules, matxos, ases i someres. Però, amb els anys, la diada també es dedica als animals domèstics, que tenen un paper destacat en la vida dels barcelonins. Bona mostra d’això és la benedicció dels animals de companyia, un dels punts àlgids de la celebració. Cada any, molts veïns i veïnes de Sant Andreu s’acosten a la plaça d’Orfila per beneir-los davant l’església de Sant Andreu de Palomar.

El recorregut ha arrencat a les 12 h des de la mateixa plaça, just després de la benedicció, i ha fet tres voltes pels carrers més importants. Concretament, ha avançat pel passeig de Torras i Bages i el carrer Gran de Sant Andreu. Seguidament, ha continuat per la rambla de Fabra i Puig, entre altres carrers del barri, i ha acabat, finalment, al carrer de Sant Adrià.

Aprofitant la festa, els assistents poden visitar Can Fontanet, el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs que es va inaugurar a la Fabra i Coats l’abril de l’any passat. Precisament, Sant Andreu és un dels dos barris de la ciutat que encara conserven la tradició dels Tres Tombs. L’altre és Sant Antoni, que ho celebrarà la setmana vinent.