En la reunió d’aquest dijous les entitats han pres part i representants de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència hi han assistit com a mediadors. Si la CUP i Junts pel Sí no arriben a un acord en els pròxims dies, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, haurà de signar dilluns el decret de convocatòria d’eleccions per al 6 de març.

Ja aquest matí els dos grups parlamentaris s’han trobat per separat. A la sortida de la reunió de Junts pel Sí, Raül Romeva ha explicat que la seva formació manté tant les condicions del preacord que va oferir a la CUP com el candidat a la presidència, que continua sent Mas. Tot i això, ha assegurat que estan disposats a explorar totes les possibilitats per arribar a un acord. Per la seva banda, tot apunta que la CUP es mantindrà ferma en el veto a Mas, encara que alguns diputats de la formació han deixat entreveure, als passadissos del Parlament, que encara hi ha possibilitats de maniobra per intentar trobar un punt d’acord.

També  l’associació independentista Súmate ha entrat en escena aquest dijous al matí amb una nova proposta d’acord entre les formacions, que ha plantejat primer a la CUP i, després, a Junts pel Sí. L’entitat planteja que Neus Munté assumeixi la presidència i que Artur Mas sigui conseller en cap del govern. Segons han dit des de Súmate, la CUP ho podria acceptar però la mateixa Munté ha respost per Twitter que el candidat continua sent Artur Mas i que no vol ser “moneda de canvi”.