Els membres de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han organitzat un acte aquest dilluns per pressionar els promotors de l’hotel que s’ha de fer a l’antiga seu de l’empresa Henkel perquè no es faci. Fent un símil amb la tradició dels Reis d’Orient, l’acció ha consistit en una entrega simbòlica de tres sacs de carbó, que els veïns han dipositat a l’entrada de l’edifici. Els afectats asseguren que aquesta és només la primera d’un seguit de protestes i que volen sumar forces amb els veïns de l’hotel del Rec Comtal.

Les preocupacions respecte a l’hotel de la Henkel, situat al número 480 del carrer de Còrsega, són dues. D’una banda, els edificis contigus estan deteriorats i temen que amb les obres de construcció de l’hotel es puguin debilitar encara més. D’altra banda, la proximitat de la Henkel amb la Sagrada Família podria causar un gran canvi de vida al barri.

Aprovat per silenci administratiu

Després que l’Ajuntament anunciés el juliol passat la suspensió de la concessió de llicències turístiques a la ciutat, els veïns propers a l’edifici van guardar les pancartes de protesta que van lluir en finestres i balcons durant mesos. Les bones notícies, però, es van esvair cinc mesos més tard, en veure que el projecte d’hotel a la Henkel continuarà endavant per silenci administratiu.

Els veïns afectats afirmen estar en contacte amb l’Ajuntament, que s’ha compromès a buscar irregularitats perquè l’hotel no tingui tantes facilitats per a ser construït. Tot i així, afirmen, el consistori encara no els ha donat resposta a les al·legacions que van presentar al projecte.