Dues dones que no es coneixen de res coincideixen a la sala d'espera de la consulta del psiquiatra. Venen de móns absoultament diferents. La Gregòria, interpretada per Roser Batalla, és una executiva estressada, sempre pendent de la feina. I la Martiri, a qui dóna vida Muntsa Rius, és una mestressa de casa cansada de la rutina. Necessita l'ajuda d'un professional perquè, diu, s'està tornant una mica boja. Respira: "Però no boja de començar a disparar a tothom ni d'anar despullada pel passeig de Gràcia". És una bogeria més subtil, que se situa ben a prop de la frontera amb el seny. ROSER BATALLA I MUNTSA RIUS: "No se sap ben bé, hi ha un moment a l'obra que es diu, on és la línia que separa el seny de la bogeria i aquesta línia és molt primeta, i es pot estar a una banda i a l'altra." "Una bogeria més cotidiana, més propera, que molts de nosaltres hi podem estar inclosos i que en un moment donat podem tenir obsessions, paranoies, tics, manies..." José Pascual Abellán, dramaturg i mestre d'educació espacial, és l'autor del text, basat en experiències reals fruit del seu contacte amb persones diagnosticades d'esquizofrènia i piscosi. L'obra, que ben bé podríem qualificar de comèdia tràgica, mostra en poc més d'una hora un retrat crítica de com la nostra societat fa front a les malalties mentals. "Boges seguirà a la sala Muntaner fins el 17 de gener amb sessions de dimecres a diumenge. A partir del dia de reis hi haurà un canvi en el repartiment, Àurea Márquez substituirà Roser Batalla. Us ho ha explicat de la sala Muntaner, Guillem Martínez."

El text, del dramaturg i mestre d’educació especial José Pascual Abellán, està basat en experiències reals amb l’esquizofrènia i la psicosi. El muntatge exposa una visió crítica del tractament dels trastorns mentals i de la pressió a la qual ens sotmet la societat actual. Abellán qüestiona la frontera entre seny i bogeria i ofereix una visió teatral de la malaltia a través d’una experiència creativa. Roser Batalla n’ha traduït l’original, ‘Batalla de locas’. L’obra, que ben bé podríem qualificar de comèdia tràgica, mostra en poc més d’una hora un retrat crític de com la nostra societat fa front a les malalties mentals.

Ella mateixa i l’actriu Muntsa Rius interpreten dues dones que no es coneixen de res i que coincideixen a la sala d’espera de la consulta del psiquiatra. Vénen de móns absoultament diferents. La Gregòria, interpretada per Roser Batalla, és una executiva estressada, sempre pendent de la feina. I la Martiri, a qui dóna vida Muntsa Rius, és una mestressa de casa cansada de la rutina. Necessita l’ajuda d’un professional perquè, diu, s’està tornant una mica boja.

Es tracta d’una bogeria subtil amb la qual, asseguren les intèrprets, més d’un espectador es pot sentir identificat: “La línia que separa el seny de la bogeria és molt prima i es pot estar a una banda i a l’altra”, explica Roser Batalla. “L’obra tracta una bogeria quotidiana, més propera, en què molts de nosaltres podem estar inclosos, ja que tots podem tenir obsessions, paranoies, tics, manies…”, afegeix Muntsa Rius.