Els models estacionals de l’agència americana NOAA continuen marcant un hivern sense hivern. En els darrers mapes, els dos mesos que queden d’hivern meteorològic (gener i febrer) continuaran sota el mateix patró de borrasques atlàntiques molt actives al Regne Unit, França, Escandinàvia, els Països Baixos, Alemanya i també a Galícia. Segons indiquen aquests mapes, les pluges podran tornar a ser notícia en tota aquesta façana atlàntica.

Per contra, aquest tipus de situacions força els anticiclons a bascular cap al Mediterrani, on es mantindrà el temps molt eixut els propers mesos.

Aquesta situació, zonal, amb borrasques molt actives entrant pel Regne Unit, porten associats vents de sud i sud-oest càlids. Els mapes de la NOAA indiquen unes temperatures clarament més càlides del que seria normal ja no només a casa nostra, sinó a tot el continent europeu sense excepcions.

Aquesta previsió estacional ens deixa entreveure ja com es podria comportar la primavera, i no sembla que tampoc ens vulgui portar ni pluja ni fred, amb la qual cosa es podria agreujar especialment la situació de sequera a la ciutat.

Caldrà veure si es confirma aquesta tendència. De moment, a favor dels mapes, els últims mesos han estat gairebé calcats del que preveia aquest model. En tot cas, la natura en tindrà la darrera paraula.