Aquest és un joc interactiu i els participants competeixen entre ells. Han de moure els bols de la pantalla amb aquests sensors de les mans i aconseguir productes. La Júlia ha guanyat aquesta partida. "M'he sentit mol tilusionada perquè no em pensava que anés a guanyar i he guanyat una tassa del cacaolat up amb dues nanses i és molt original" És una de les més de cent activitats del Festival de la Infància que ha arrencat avui. Hi ha activitats de tota mena i el millor de tot: no només els més petits gaudeixen del lloc. "Yo me lo paso bien con ellos viendo como se lo pasan y muy bien" "Al final acaba sent per tots encara que les que fan activitats són les filles però a mi ja em satisfà veure-les a elles divertint-se" "Sí, jo quan era petita ha viscut aquí i havia vingut sempre, de petita" "Una de les novetats del Festival de la Infància és aquesta secció. Recrea els espais i els personatges de la sèrie infantil Peppa Pig i va adreçat als infants d'entre 3 i 6 anys". RAFAEL VÁZQUEZ, director 'Un dia amb la Pepa' "El festival de la Infancia de Barcelona nos ha paredico de los mas importantes que hay a nivel europeo, pensamos que tiene un conteniro muy rico y un desarrollo bastante importante y pensábamos que unirnos a esa propuesta podía ser muy interesante en Catalunya". Una opinió que comparteixen els més experts en la matèria: els menuts de la casa que estan encantats amb els seus personatges preferits. "A qui has vist, Arnau? A la Pepa Pig. I a qui més? Al papa pig. Hem fet una foto amb el papa pig." Al festival hi ha també un espai per als més grans, l'XD Young Fest, per a nois d'entre 10 i 14 anys.

El Festival de la Infància torna a la seva cita anual al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb un centenar d’activitats lúdiques que també fomenten la pràctica esportiva, els espais d’aventura, els hàbits de vida saludable i valors com la solidaritat, el civisme, el respecte a la diversitat i al medi ambient. El preu de l’entrada és de 12 euros i es podrà visitar fins al 4 de gener.

Un festival per a totes les edats

Amb l’objectiu d’oferir el millor entreteniment a nens i joves de diferents edats, el saló suma en aquesta edició a la seva agenda dos esdeveniments. D’una banda, l’activitat Un dia amb la Peppa, un parc temàtic protagonitzat pels personatges de la popular sèrie de dibuixos animats, adreçat a nens d’entre un i sis anys. D’altra banda, el festival incorpora un certamen de lleure i experiències multimèdia, XD Young Fest, pensat per a nois i noies a partir de 10 anys.

Un espai per conscienciar els nens de la importància de la privacitat a Internet

Entre les activitats que presenta el festival, aquest any destaca l’espai que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha creat amb l’objectiu de conscienciar els més petits, nadius a Internet, de la privacitat en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, també es fomenta l’educació als pares, normalment menys coneixedors de l’ús d’aquestes tecnologies.

L’Ajuntament no participa en l’edició d’aquest any

L’Ajuntament ha decidit destinar els 150.000 euros que aportava al Festival de la Infància a activitats de lleure gratuïtes per a les famílies durant el Nadal als districtes i a la plaça de Catalunya. Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Drets Social, Laia Ortiz, aquesta aportació al saló “no és prioritària ja que el preu de l’entrada, 12 euros per persona, no està a l’abast de tothom”.