Dues monitores en el lleure esperaven els nens aquest matí en arribar al pati obert de l’Escola Ramon Llull. Equipades amb pintures de tota mena, els han proposat diverses activitats. LORENA BERNAL, monitora en el lleure “Han començat a arribar alguns nens, al principi amb una mica de timidesa, però al final es van animant sempre, i primer han fet un taller de maquillatge de cares, ells demanen el que volen i nosaltres pintem.” Després han fet un circuit i un mural amb motius nadalencs, com el Pare Noel, un arbre de Nadal o un trineu. Aquestes activitats a l'aire lliure són una de les opcions que s'ofereixen perquè els nens puguin divertir-se durant les vacances escolars. Els menuts s’ho han passat d’allò més bé, sobretot els que ja estan familiaritzats amb l’espai. ÒSCAR MARTÍ , pare “Venim molt a aquest pati i hem vist que estaven fent activitats de pintar el terra i pintar la cara, i això, i ens hi hem apuntat!.” Al districte de l'Eixample hi ha sis patis oberts fins al 7 de gener. El de l’Escola Ramon Llull, els dies 3 i 5 de gener s’hi faran activitats dirigides, com buscar un secret amagat o participar en la Maleta de jocs gegants.

A més de poder-hi jugar, nens i joves podran participar gratuïtament en les 55 activitats de dinamització educativa que s’hi organitzen, com la proposta de maquillatge que han fet a l’Escola Ramon Llull.

Els patis estaran oberts des d’aquest dimecres, 23 de desembre, fins al dijous 7 de gener, excepte el 25 de desembre i l’1 de gener. L’horari d’obertura serà de dilluns a diumenge, de les 11 h a les 14 h. I, en el cas del pati de l’Escola i Institut Lluís Vives, també a les tardes, de 16 h a 19 h.

Els patis estaran a disposició de totes les famílies com a espais d’ús públic on es podrà participar en diferents activitats adreçades a infants i joves. Cadascun d’aquests espais té un servei de monitoratge que vetlla pel bon ús de les instal·lacions, gestiona i comunica les incidències, a més de recollir els indicadors d’ús establerts.

El projecte municipal de Patis oberts es fa a 17 centres de tot Barcelona amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona i ​​de la Fundació Jaume Bofill, així com de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.