Actors, directors teatrals, dramaturgs i programadors culturals s'han reunit avui per debatre quin ha de ser el model que ha de seguir el festival Grec en el futur. Volen un certamen més proper i que redueixi la distància entre la cultura de base i les grans institucions. Una de les altres possibilitats és, per exemple, descentralitzar el festival i que tingui impacte en barris perifèrics de la ciutat o fins i tot a l'àrea metropolitana. TONI GONZÁLEZ, consultor d'arts escèniques "Apropar-lo més a la gent, apropar més a la creació juntament amb la societat, amb les comunitats i contemporanitzar les propostes." TANIA BEYELER, companyia El Conde de Torrefiel "Lo millor seria que realment el grec al ser un festival de la ciutat, sigui veritablement el festival d'una ciutat. I dins d'una ciutat tan plural i tan extensa com Barcelona crec que això és el repte, de trobar la manera d'arribar al nombre més gran possible de gent." El debat d'avui a la Fabra i Coats és una de les iniciatives impulsades des del comissionat de Cultura de l'Ajuntament per repensar aquest festival.

La comissionada de Cultura de l’Ajuntament, Berta Sureda, ja va anunciar al juliol la intenció del consistori d’obrir un concurs públic el 2017 per replantejar el festival i, precisament, aquest dimarts ha començat el debat per decidir-ne les línies mestres.

Una de les propostes municipals que hi ha sobre la taula és descentralitzar el festival. Aquesta idea ha estat present en el debat, en què s’ha proposat fer arribar els espectacles als barris perifèrics de la ciutat o, també, a poblacions de l’àrea metropolitana.

Des de la companyia El Conde de Torrefiel, Tania Beyeler considera que el grec ha de ser “veritablement el festival d’una ciutat” i ha de “trobar la manera d’arribar al nombre més gran possible de gent”. El mateix opina Toni González, consultor d’arts escèniques, que indica que cal “apropar la creació a més gent” i, també, “contemporanitzar les propostes“.

El debat a la Fabra i Coats, fet en el marc de l’elaboració del Pla cultures 2016-2026, és una de les iniciatives impulsades des del Comissionat de Cultura de l’Ajuntament.