En Comú Podem ha guanyat amb un marge ampli a sis districtes, però ho ha fet amb un marge ajustat a Gràcia i l’Eixample. Democràcia i Llibertat, en canvi, s’imposa com a més votada a Sarrià i les Corts, tradicionals feus convergents, mentre que queda en sisè lloc a cinc districtes, per sota de PP i Ciutadans. Tot i això, el vot ha quedat més repartit que en altres ocasions: tots els partits han superat la barrera dels 100.000 vots a Barcelona.

Ciutat Vella

És el districte on ECP (35,2 %) ha guanyat amb més diferència sobre la segona força, en aquest cas, el PSC (15,8 %). El percentatge de vot socialista ha caigut a la meitat respecte als mateixos comicis de 2011 (29,5 %). Tot i això, millora el tercer i el quart lloc del 24-M i el 27-S.

L’Eixample

ECP hi ha obtingut la victòria pel marge més estret dels districtes on ha guanyat, amb un 23,7 % sobre el 20,3 % de Democràcia i Llibertat. La victòria de la formació liderada per Xavier Domènech suposa una fita, ja que tant en les generals de 2011 com en les altres dues eleccions celebrades aquest 2015, aquest districte havia votat majoritàriament Convergència i Unió o Junts pel Sí.

Sants-Montjuïc

És un dels dos districtes, juntament amb Gràcia, on Esquerra Republicana ha aconseguit ser la segona força més votada. Coincideix que C’s i PP, cinquena i sisena forces respectivament, han obtingut el seu tercer pitjor resultat en aquest districte després dels de Ciutat Vella i Gràcia.

Les Corts

És, amb Sarrià, Sant Gervasi, un dels dos districtes on ha guanyat la coalició Democràcia i Llibertat (21 %), i coincideix que és el districte on la força més votada ho ha estat amb el percentatge més petit de vots. Tot i això, En Comú Podem aconsegueix seguir-li la pista (16,9 %). El PP (16,6 %) baixa una posició i perd 10 punts respecte a 2011 (26,2 %). Tot i això, gairebé ha duplicat el nombre de vots que va aconseguir en les municipals de fa set mesos.

Sarrià – Sant Gervasi

Feu tradicional de Democràcia i Llibertat, la coalició hi ha aconseguit guanyar-hi (25,3 %) amb una diferència de sis punts sobre el Partit Popular (19,3 %). És el districte on ECP ha rebut menys suport (12,4 %), una circumstància que es repeteix amb el PSC (5,3 %). De fet, Unió hi ha aconseguit més vots que els socialistes. En aquestes eleccions, el PP ha aconseguit passar per sobre de C’s, que havia estat segona força tant a les municipals com a les autonòmiques.

Gràcia

Tot i haver guanyat ECP (16,9 %), és el districte on ERC hi ha aconseguit un percentatge més gran de vots (21,9 %), i hi és segona força seguida molt de prop per DL (19,3 %). De fet, és el districte on el quart partit més votat —Ciutadans (9,4 %)—  ho ha estat amb un percentatge més baix de vots. El PSC i el PP repeteixen, com va passar el 24-M i el 27-S, com a cinquena i sisena forces.

Horta-Guinardó

És un dels cinc districtes on DL ha estat la sisena i l’última de les formacions que han aconseguit representació. A més, coincideix que en aquests cinc districtes (Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí) són els mateixos on el PSC ha pogut mantenir-se com a segona força.

Nou Barris

L’únic districte on Ciutadans va aconseguir guanyar el 27-S ha relegat la formació d’Albert Rivera a la quarta posició. Nou Barris destaca pels mals resultats d’Esquerra Republicana (8,7 %) i de Democràcia i Llibertat (5,4 %), que hi han aconseguit els seus pitjors resultats a la ciutat i han perdut, en conjunt, 7.000 vots en comparació amb els de Junts pel Sí el 27-S. És el districte on el PSC ha rebut més suport (21,3 %), tot i que ha perdut bona part del 37,3 % de vots que va tenir l’any 2011. A la vegada, el PP, tercera força, ha passat del 24,5 al 15 %.

Sant Andreu

El PSC ha recuperat la segona posició pel que fa al nombre de vots, després de ser quart en les municipals i tercer en les autonòmiques. Tot i això, la diferència entre el percentatge de vots que va rebre a les generals de 2011, 30,8 %, s’ha vist reduït al 15,7 %. Ciutadans ha passat del 18 % de vots i el segon lloc del 27-S al quart lloc amb el 12,9 %, una pèrdua de més de 7.000 vots.

Sant Martí

Els casos de Sant Andreu i Sant Martí són particulars per la seva gran semblança. En ambdós districtes es repeteix la classificació dels partits en funció dels vots rebuts. De fet, fins i tot el percentatge de vot és gairebé igual, amb una variació màxima del 0,3 % de diferència entre els vots del PSC a Sant Andreu (15,7 %) i a Sant Martí (15,4 %). Si s’analitzen els resultats del 24-M i del 27-S es repeteix aquesta circumstància, amb una diferència màxima de 0,6 punts en el vot de CiU en les municipals.