Una passejada dels principals dirigents d'Esquerra pel bar del Born Centre Cultural a l'inici del recompte deixava entreveure la tranquil·litat amb què els dirigents del partit afrontaven l'escrutini. Tranquil·litat que després es va traduir en satisfacció en confirmar que la formació ha obtingut els millors resultats en unes generals des de la restauració de la democràcia. Nou diputats i gairebé 600.000 vots que Oriol Junqueras va assegurar que reforcen la base sobiranista per aconseguir una república independent. ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Esquerra Republicana, lliurada com està al país, lliurada com està a la gent, lliurada com està a aquest procés, posarà totes les seves forces, unes forces ara molt superiors, al servei d'aquest projecte comú. D'aquest projecte gegantí de fer la República, la República Catalana, de fer la Independència." Amb bones sensacions però sabent que els grans triomfadors de la nit eren En Comú-Podem, Gabriel Rufián va recordar-se de la formació de Xavier Domènech per convidar-los a sumar-se al projecte independentista. GABRIEL RUFIÁN, candidat d'ERC "El cambio, la regeneración, la revolución a tenor de los resultados que tenemos sobre la mesa es aquí y es ahora y se llama proceso de autodeterminación catalán." Tan Junqueras, com Rufián, com també Joan Tardà van destacar que cal valorar que Catalunya ha votat en clau social i a favor de les polítiques d'esquerres. Valors que, asseguren, sempre ha defensat Esquerra.

Una passejada dels principals dirigents d’Esquerra pel bar d’El Born Centre Cultural a l’inici del recompte deixava entreveure la tranquil·litat amb què els dirigents del partit afrontaven l’escrutini. Tranquil·litat que després es va traduir en satisfacció en confirmar que la formació ha obtingut els millors resultats en unes generals des de la restauració de la democràcia.

Nou diputats i gairebé 600.000 vots que Oriol Junqueras va assegurar que reforcen la base sobiranista per aconseguir una república independent: “Esquerra Republicana posarà totes les seves forces, unes forces ara molt superiors, al servei d’aquest projecte comú. D’aquest projecte gegantí de fer la república catalana”. El president del partit ha destacat que “mai abans no hi havia hagut 17 independentistes catalans a la cambra baixa espanyola”.

Al seu torn, Gabriel Rufián ha felicitat la formació de Xavier Domènech i els ha estès la mà. “Han obtingut uns resultats increïbles. Els esperem a partir de ja perquè la revolució, a tenor dels resultats, és ara i aquí i es diu procés d’autodeterminació català”, ha assegurat el candidat d’ERC.

Per la seva banda, Joan Tardà ha celebrat que les opcions que defensen el dret a decidir hagin derrotat l’unionisme perquè “els unionistes a casa nostra han tret només 18 diputats i la suma d’independentistes i autodeterministes s’enfila fins als 29”. El número dos de la llista al Congrés dels Diputats ha assegurat que “tots ens trobarem en el procés constituent que ens ha de dur a proclamar la república com més aviat millor”.