Llargues taules reservades per als comensals estrella de la nit. Com és habitual, l'últim divendres abans de Nadal és la nit de la campanya amb més sopars d'aquest tipus. Una de le poques ocasions de l'any en què treballadors i caps es reuneixen sense cap més objectiu que passar una bona estona. D'aquesta manera podem coneixe'ns més que a l'empresa.. Normalment ho fem un cop l'any, tot i que si ens van bé les coses, ho fem més L'alegria dels treballadors sembla que es contagia amb la dels restauradors, que viuen amb optimisme la campanya de Nadal, ja que per segon any consecutiu, el nombre de reserves als restaurants de la ciutat ha augmentat. ROGER PALLAROLS, director general del Gremi de Restauració de Barcelona "Podríem estar parlant d'un augment d'entre un 8 i un 10 % de reserves respecte a l'any passat, cosa que consolida la recuperació d'aquest moment de consum en la restauració tan important." El que no es recupera és la despesa mitjana. Aquest any, cada persona es gastarà en els sopars uns 35 euros, entre 10 i 15 euros menys que abans de l'esclat de la crisi. Per això, els restauradors ofereixen menús més econòmics en què predomina el pica-pica per compartir. LAURA OLIVER / HÉCTOR NISTAL "Amb els sopars d'empresa sovint també augmenta el consum de begudes alcohòliques. Per aquest motiu, aquests dies la Guàrdia Urbana reforça els controls preventius d'alcoholèmia i drogues." El dispositiu d'ahir va ser un macrocontrol excepcional. El més gran de tot l'any format per 16 patrulles i 42 agents. MANUEL HARO, cap de la Unitat d'Accidents de la Guàrdia Urbana "És un operatiu que és molt més gran dels que fem. El que té de característic és que podem tallar vies molt molt importants." "Vinc d'un sopar d'empresa i ja m'imaginava que hi hauria un control... no he begut." El control va durar 6 hores, i el balanç va ser de 568 proves d'alcoholèmica negatives i 29 de positives. Pel que fa a les proves de consum de drogues, 4 van ser negatives i 7, positives. "Vinc d'un sopar d'empresa i ja m'imaginava que hi hauria un control... no he begut" MANUEL HARO, cap de la Unitat d'Accidents de la Guàrdia Urbana Aquest any, el Dispositiu de l'operació Nadal acabarà més aviat de l'habitual, per cap d'any.

El creixement de les reserves per segon any consecutiu fa preveure una campanya de Nadal molt positiva per als restauradors. Bona part dels establiments fa setmanes que han penjat el cartell de complet per aquest cap de setmana. Un fet que no és estrany perquè, segons el director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, les reserves han augmentat entre un 8 i un 10 % respecte de l’any passat.

Tot i així, assegura que la despesa mitjana es manté per sota de la dels anys previs a la crisi econòmica. Es calcula que cada persona es gastarà uns 35 euros, entre 10 i 15 euros menys que abans de l’esclat de la crisi. Per això, els restauradors ofereixen menús més econòmics en què predomina el pica-pica per compartir.

Macrocontrol de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana va reforçar el dispositiu de Nadal i va fer un macrocontrol d’alcoholèmia i drogues a dos punts de la ciutat. Un a la cruïlla de la travessera de Gràcia amb Aribau i l’altre a l’encreuament del carrer de la Marina amb el d’Alí Bei. El d’ahir va ser el control més important de tot l’any format, per 16 patrulles i 42 agents. En total, va durar sis hores i es van registrar 568 proves d’alcoholèmia negatives i 29 de positives, una d’aquestes amb conseqüències penals. Pel que fa a les proves de consum de drogues, quatre van ser negatives i set, positives.