L’ONG Marea Verda de Sant Adrià de Besòs ha denunciat aquest dimecres, 1 de maig, la muntanya de deixalles que s’ha acumulat a la desembocadura del riu Besòs després de la pluja que ha caigut en els últims dies. S’hi ha trobat brutícia de tot tipus: llaunes de beguda, plàstics i ampolles. Però entre tota la runa que s’hi ha arribat a acumular també s’hi han trobat objectes voluminosos com pneumàtics, i un carretó de la compra.

Voluntaris han retirat brutícia en les últimes hores

La imatge d’aquest dijous no té res a veure amb la de fa un dia. Sis membres de l’ONG han retirat la runa més voluminosa aquest dimecres perquè no torni a entrar a l’aigua. Encara queden alguns pneumàtics i molta runa vegetal, com troncs i branques. L’entitat ha denunciat que no hi hagi anat cap administració encarregant-se de les tasques de neteja pertinents.

Desembocadura del Besòs deixalles

Discrepàncies sobre quina administració ha de fer la neteja

De fet, el punt exacte on s’ha acumulat tota la brutícia genera discrepàncies sobre qui se n’ha de fer càrrec. L’Ajuntament de Sant Adrià assegura que ja ha comunicat la situació a l’AMB i l’ACA perquè ho netegin. Des de l’AMB expliquen a betevé que no és de la seva competència.

En canvi, l’ACA ha explicat a betevé que és competència municipal perquè “està arran de costa, és el que arrossega el riu, va a parar al mar i el mar ho retorna i, en aquest cas, queda encallat al marge dret del Besòs”, a línia de costa”. Assegura que en temporada de platges “els ajuntaments intervenen en el mateix moment que es produeix l’arrossegament”.

El riu Besòs, que sol tenir bona part del cabal subterrani, ha experimentat els darrers dies una crescuda molt ràpida per la intensitat de la pluja, i ha arrossegat fins a la desembocadura tot el que ha trobat pel camí.