Aquest és el solar on l'empresa Amazon vol construir un dels seus centres logístics. Són 150.000 metres quadrats situats al Prat de Llobregat, a pocs minuts de l'Aeroport de Barcelona - el Prat i també a prop del port. Aquest matí s'ha signat l'adjudicació de la parcel·la a l'empresa de comerç electrònic per un import de 30 milions d'euros. El govern català valora molt positivament la notícia, que demostra, diu, que Catalunya és atractiva per a les grans multinacionals. ARTUR MAS, president de la Generalitat en funcions "Vol dir que estem ben posicionats, que tenim futur, que molta gent trobarà feina i que tot això ve a reblar el clau de tota aquesta acumulació d'inversió pròpia però també estrangera L'operació pot suposar la creació de 2.000 llocs de treball. Els sindicats ho valoren positivament però alerten que les condicions laborals d'Amazon acostumen a ser força precàries. JOSEP MARIA ÁLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "Aquest tipus d'empreses requereixen una mà d'obra molt poc qualificada en general i amb uns sous molt baixos." L'operació, però, encara no està tancada. Amazon té ara un mes per analitzar-ne la viabilitat, d'altra banda, condicionada a l'arribada del metro a la zona. De fet, l'estació de Mas Blau de la línia 9 està prevista per a principis de l'any vinent.

Els terrenys es troben dins del polígon Mas Blau II, molt proper al port de Barcelona i l’aeroport. La parcel·la té una superfície  de 150.808 metres quadrats i s’hi pot construir un edifici amb una planta baixa i tres pisos més per a ús logístic, principalment. A més, s’hi volen donar usos complementaris d’oficines, comercials i de restauració.

[Foto: Incasòl]

Des d’Amazon s’han mostrat “molt satisfets” per l’adjudicació, que, diuen, els permetrà continuar ampliant la xarxa logística a Espanya. La compravenda, però, encara no està tancada. Amazon disposa d’un mes per signar el contracte d’arres i formalitzar l’operació. El març de l’any passat es va filtrar a la premsa l’interès de la multinacional pels terrenys, que ha presentat una oferta a l’Incasòl per la parcel·la per un valor de 30 milions d’euros.

Els sindicats desconfien de les condicions laborals

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha destacat els aspectes positius de l’aterratge d’Amazon a l’àrea metropolitana, però ha recordat que l’empresa de comerç electrònic “no és la campiona de les condicions laborals”. Per això, Gallego ja ha avisat que els sindicats “actuaran perquè els nous llocs de treball tinguin la qualitat necessària”.

Des de la UGT, Josep Maria Àlvarez ha qüestionat d’entrada la ubicació del centre logístic i assegura que l’àrea metropolitana està “feta un nyap i sense ordenar”. També ha coincidit que els llocs de feina que es generaran requereixen “una mà d’obra poc qualificada per uns sous molt baixos”.