CAROLINA LÓPEZ, consellera de districte de Sants-Montjuïc "Vam voler fer un mapa per unir-los, interelacionar-los i començar a treballar, donar-los una empenta perquè arribin més comerços d'aquest tipus al barri. Una vegada que això comenci a funcionar i tingui un seguiment començarem a exportar la idea a la resta de barris del districte perquè tothom es pugui beneficar d'aquests mapes."

Ha estat la primera de 10 rutes que es faran el proper any. La finalitat d’aquestes és conèixer el comerç sostenible i de proximitat que hi ha a la ciutat. Per a això, els propietaris dels locals expliquen ells mateixos quins productes ofereixen i perquè són ecològics.

Per facilitar el recorregut, l’entitat Barcelona Sostenible ha elaborat un mapa amb els establiments d’aquestes característiques que hi ha al barri del Poble-sec. De moment, només hi ha 13 botigues registrades, però la intenció és ampliar la llista i incloure-hi els comerços sostenibles de tot el districte de Sants-Montjuïc.

Segons la consellera de comerç de Sants-Montjuïc, Carolina López, el Poble-sec és una de les zones de la ciutat en què més ha proliferat el comerç verd. D’aquí ve que el consistori hagi focalitzat l’atenció en aquest barri, per donar una empenta als comerciants i fomentar la creació de més botigues ecològiques.

Un mapa interactiu

El mapa amb les botigues sostenibles del Poble-sec vol convertir-se en una guia per als interessats en el comerç verd. Per això, l’Ajuntament rebrà les propostes dels ciutadans que trobin nous establiments d’aquestes característiques per incloure’ls al mapa. Tots aquells que ho vulguin poden adreçar-se a mapa@bcnsostenible.cat i aportar-hi nova informació.