Qui s'amaga darrere d'aquests ratolins? Molts la coneixen prou bé: és la Roser Capdevila, autora de 'Les tres bessones'. Com ella, altres escriptors han estat citats avui per signar els seus llibres i participar en diferents xerrades. "A les persones que ens agrada llegir trobes que hi ha altres coses que estan més promocionades que no pas la lectura." XAVIER BOSCH, periodista i escriptor "Poder tenir no només el dia del llibre per Sant Jordi sinó aquest Mercat de Nadal que està sent un èxit diu molt del nivell cultural del nostre país." ISABEL-CLARA SIMÓ, escriptora "Pensa que el llibre... a la cultura els polítics no li donen gens de suport, però és que al llibre..." No és la primera vegada que se celebra el Mercat de Nadal del Llibre. L'any passat es va fer la primera edició, però en un format més reduït, de tres hores i entre setmana. Aquesta, doncs, és una segona edició més ampliada, que ha aplegat fins a 7.000 assistents. MIQUEL QUARANTA, director del club TR3SC "El segon moment més important de venda de llibres de l'any després de Sant Jordi és precisament al Nadal. I vam dir doncs, vinga, fem un mercat especialment per Nadal dedicat exclusivament als llibres." Però la literatura s'ha convertit també en música, sobretot per als més petits. No han faltat tampoc les activitats com aquest taller de portades fetes amb bocinets de paper. "En casa después de comer, tranquilito, saldría mejor." O aquest joc de mots encreuats, creació de l'escriptor Màrius Serra.

Els diferents espais de l’Antiga Fàbrica Damm s’han omplert aquest dissabte de llibres, escriptors, editors, llibreters i, sobretot, lectors. Per segon any consecutiu, el món del llibre es troba en un Mercat de Nadal organitzat pel club de cultura TR3SC i la cooperativa editorial Abacus. En aquesta edició, però, han passat de tres hores entre setmana a tot un dissabte, i hi han convidat el doble d’autors.

Entre les cites més esperades hi havia la presentació de ‘Vae Victus’, la darrera novel·la d’Albert Sánchez Piñol. És l’únic acte públic que l’escriptor barceloní ha previst, i que complementa amb la signatura d’exemplars. Però no ha estat sol avui signant llibres a l’Antiga Fàbrica Damm: Xavier Bosch, Isabel Clara-Simó o l’autora de ‘Les tres bessones’, Roser Capdevila, també han aprofitat per retrobar-se amb el seu públic.

També la literatura infantil i el món editorial tenien el seu espai a la programació. A la tarda, sis editors independents han protagonitzat un combat dialèctic defensant públicament alguns dels seus títols. La música complementava la visita, amb actuacions en directe com la dels Magnus Luna, que combinen música i poesia de Joan Vinyoli, o Paper de Plàstic, que interpreten petites narracions de la vida quotidiana.

Segons els organitzadors, Nadal és la segona època de l’any en què es venen més llibres. Per això, el Mercat de Nadal del Llibre es vol convertir en el Sant Jordi d’hivern. De moment, ho està aconseguint: amb una assistència de més de 7.000 persones, l’esdeveniment ha completat l’aforament de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm durant bona part de les 11 hores que dura.