maquina expenedora títol transport

En una reunió aquest dimecres, el comitè executiu de l’ATM s’ha mostrat a favor de congelar els preus de tots els títols de transport. La decisió haurà de ser ratificada en els pròxims dies pel consell d’administració. Així doncs, la T-10, el bitllet més utilitzat, continuarà costant 9,95 euros i el bitllet senzill es quedarà en els 2,15 euros durant el 2016. De fet, ja al darrer plenari, Ada Colau es va comprometre a mantenir-ne els preus.

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, ha anunciat que la mesura es podrà aplicar tenint en compte que hi ha hagut un increment del nombre de viatges validats durant el 2015. Durant els 10 primers mesos de l’any s’ha registrat un augment del 2 % respecte a les dades de 2014. Així doncs, l’ATM preveu acabar l’any amb entre 930 i 935 validacions. Les dades fan pensar que l’autoritat ingressarà vuit milions d’euros addicionals.

L’ATM ha decidit invertir aquests vuit milions d’euros a ampliar la franja d’edat d’ús de la T-12. Així doncs, aquest 2016 se’n podran beneficiar també els nois de fins a 14 anys. Santi Vila ha explicat que aquesta mesura va encaminada a “fidelitzar i acostumar” els joves a moure’s en transport públic. Aquest títol de transport, que té un cost inicial de 35 euros, es va implantar el setembre de 2009 i llavors cobria la franja d’edat d’entre els quatre i els 12 anys. El 2013 ja es va allargar fins als 13 anys però els usuaris demanen que arribi als 16.