JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Nosaltres compartim absolutament això i avui mateix l'alcaldessa de la ciutat també ha preparat una carta per enviar a la ministra Ana Pastor, ja que fa ja tres mesos de la nostra trobada amb ella i, com a govern municipal, el que li exigim és que aquells compromisos que havia posat sobre la taula i que ens havia assegurat que es cometrien aquests mesos i aquestes setmanes, doncs no ha passat res de tot això. Aquí hi ha un element que clama el cel i és que sabem que tenen els diners per fer-ho perquè així la ministra també ens ho fa reconèixer el dia que ens vam trobar amb ella i,per tant, no entenem si tenim els diners tant per l'estació de Sant Andreu com per les obres de l'estació de la Sagrera, i tot l'àmbit de l'estació de la Sagrera, com aquests diners no estan a la ciutat de Barcelona i no estan permetent que les obres s'executin i es desenvolupin. Si Adif no és capaç de desenvolupar amb la celeritat i amb el ritme que pertocaria perquè realment això s'acabi tancant quan toca, doncs evidentment exigirem que ens facin un traspàs de la direcció d'aquesta proposta, d'aquesta obra."

A la carta, Colau recorda a la ministra que no ha rebut cap resposta del compromís que va prendre Pastor en una reunió a Madrid i li explica la situació en què es troben les obres de l’estació de la Sagrera i de Sant Andreu Comtal. Segons l’alcaldessa, les obres d’estructura de la Sagrera es van adjudicar el lloc d’aumentar el ritme de les obres, aquest s’ha anat paralitzant més i més, arribant a ser inexistents en el dia d’avui”.

L’alcaldessa ressalta la importància de l’estació de la Sagrera pel servei ferroviari i per la transformació urbana de la ciutat. Per això, esgrimeix que “no podem admetre més temps aquesta demora i l’incompliment reiterat dels compromisos adquirits”. També, explica a Pastor la protesta que van protagonitzar els veïns davant l’estació de Sant Andreu Comtal per demanar la finalització de les obres i el manifest que aquest dimecres han signat quatre col·legis professionals per exigir que Foment compleixi els terminis de construcció.

Suport al manifest dels col·legis professionals

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que el govern municipal dóna suport al manifest dels quatre col·legis professionals perquè “posa en evidència la falta d’actuacions i de compromís del Ministeri de Foment a les obres de l’estació de la Sagrera”, un retard que, segons Sanz, també s’està produint a l’estació de Sant Andreu Comtal.

La tinenta d’alcalde també ha denunciat que fa tres mesos que la ministra Ana Pastor es va comprometre a reprendre el ritme constructiu de l’estació de la Sagrera i a licitar les obres de l’estació de Sant Andreu Comtal i assegura que “no ha passat res de tot això”. També ha explicat que saben que Foment té els diners per desenvolupar les obres i que “no entenen perquè aquests diners no estan a la ciutat de Barcelona i no estant permetent que les obres s’executin i es desenvolupin”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde ha dit que, si Adif no actua amb celeritat, el govern no descarta exigir-li un traspàs de la direcció de la proposta d’obres de l’estació de la Sagrera.