La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)  no està gens contenta amb l’actuació del govern municipal. En una carta adreçada a Ada Colau, exportaveu de l’entitat, li recrimina que encara no hagi donat compliment a la llei aprovada pel Parlament de Catalunya al juliol per lluitar contra l’emergència habitacional, que preveu la possibilitat de sancionar les immobiliàries i grans propietaris de pisos que continuen desallotjant famílies. Segons la PAH, l’Ajuntament “no ha fet tot el necessari per desplegar la llei”.

En la carta oberta, reclama a Colau que el consistori faci efectives les cessions obligatòries de pisos buits de la Sareb i altres entitats bancàries que no donen resposta als requeriments municipals. Els activistes exigeixen també que imposi multes; li recorden que fa un mes va anunciar que l’Ajuntament negociava amb l’anomenat “banc dolent” el lliurament de 500 habitatges buits, i que fins i tot no descartava instar-lo a fer-li entrega dels pisos de manera obligatòria. La PAH lamenta que això encara no ha passat i defensa que cal aconseguir “com a mínim 2.591 habitatges que ja se sap que estan incomplint la llei a Barcelona”. Per aquesta raó, demanen a l’alcaldessa “valentia política, determinació i que garanteixi els drets dels ciutadans, que compleixi i que faci complir la llei”.

En una entrevista a Barcelona FM, el portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha afirmat que tot i que l’Ajuntament estigui “donant passos, la realitat és molt tossuda. Hi ha desnonaments cada dia”, i les famílies afectades necessiten solucions “immediates”.