En declaracions a aquesta casa, la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha explicat que el trasllat de l’heliport serà la primera actuació i es farà de forma urgent perquè “és prioritària”. Aviació Civil no permet l’ús d’aquest equipament a partir de l’any que ve perquè no reuneix les condicions òptimes. Vidal ha dit que, de moment, s’habilitarà un espai provisional (un helistop) a l’altra banda de la ronda de Dalt, davant del centre. On ara aterren els helicòpters sanitaris s’aixecarà “un volum que permetrà que les maniobres d’enlairament i aterratge siguin més segures”. El cost anirà a càrrec de l’hospital, segons fonts municipals.

L’Hospital Vall d’Hebron estava pendent d’algunes obres importants, com ara el trasllat de les consultes externes, tal com va confirmar fa uns dies a BTV el seu gerent, Vicenç Martínez. Ara, l’urgència de dur a terme aquestes obres, podria fer replantejar la reubicació de la part ambulatòria. Des de l’hospital, però, no se n’ha volgut donar més detalls.

La reforma ve precedida pel Reial Decret aprovat el passat 27 de novembre en consell de ministres, que obliga a aplicar a partir de 2016 unes noves normatives tècniques de seguretat en aeròdroms i heliports no comercials. En el cas específic del de la Vall d’Hebron, s’insta el centre a fer complir “unes condicions de seguretat del disseny, construcció, ús i funcionament” diferents a les establertes per llei el 1957, i modificades el 2011.