Entre l’1 de desembre i el 10 de gener la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, establirà l’anomenada operació Nadal, un dispositiu que tot i comprendre tots els districtes de la ciutat, farà atenció especial al centre i als eixos comercials. Els principals objectius que es perseguiran seran millorar la seguretat viària, mantenir la fluïdesa del trànsit, controlar les activitats irregulars, la contaminació acústica i incrementar la prevenció en seguretat ciutadana.

Es prioritzarà la presència de patrulles uniformades a peu, i se seguirà treballant amb patrulles mixtes formades per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos. A més, es reforçarà l’anomenada operació Xarxa per incrementar la seguretat al metro. Es faran més inspeccions a locals i es posarà una atenció especial als sorolls, el consum d’alcohol de menors o a la via pública o les festes no autoritzades.

Per tal de mantenir la fluïdesa en la circulació, el dia 4 de desembre es posarà en marxa l’operació sortida pel pont de la Puríssima i no es donaran permisos d’obres al centre de Barcelona, als entorns dels mercats i a les principals vies de la ciutat. Es reforçaran els controls preventius d’alcohol i drogues, i durant la nit de Cap d’Any es posarà en marxa un dispositiu específic.

Es reforçaran les línies d’autobús que porten a les zones comercials. La nit del 24 de desembre els autobusos faran l’última sortida a les 22 h, i el metro acabarà el servei a les 23 h. La nit de Cap d’Any el metro obrirà durant tota la nit.

Pel que fa a la neteja, es reforçarà el servei de neteja viària dels carrers i places, la recollida comercial i la recollida domiciliària. A més, a partir del 7 de gener i durant 10 dies s’habilitaran 224 punts de recollida d’avets naturals.