“Avui ha estat un dia trist per a l’art”, ha afirmat Fabio de Minicis en una entrevista a Barcelona FM. És l’autor de l’obra ‘Un silló per a Tàpies’, que aquest dilluns ha hagut de despenjar de la paret del carrer dels Canvis Nous per evitar-ne la desaparició. El mateix que ha hagut de fer l’artista Penélope Maldonado, que ha retirat una peça simbòlica de 43 cors que feien un tribut als estudiants mexicans assassinats. La resta de peces han estat tapades amb una tela d’obres i els treballadors de la constructora han tret una tanca que “recollia signatures de suport al mur”.

Un punt molt valorat que atreu amants de l’art

Tot i que la petició veïnal era que es convertís en una plaça, tots aquests passos evidencien que el mur desapareixerà de l’espai públic. Fa uns mesos es va posar marxa una campanya ciutadana per protegir aquest espai d’expressió col·lectiva, de reconegut valor artístic, i en què s’aturen desenes de persones atretes per la seva originalitat.”No és un mur qualsevol“, defensa Minicis, i per això han demanat a l’Ajuntament que reconegui les obres i posi en marxa instruments que n’assegurin la salvaguarda. Els artistes han enviat una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, i també s’han posat en contacte amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, perquè hi intercedeixin.

Segons Minicis, l’arquitecte de les obres, Angel Toyos, ha assenyalat que la constructora té la intenció de mantenir el mur al primer pis de l’immoble on, afirma, es projecta un edifici d’apartaments turístics. Des de BTV encara no s’ha pogut confirmar aquesta informació.