El regidor de la CUP, Josep Garganté, ha preguntat al govern municipal pels preus del transport públic per l’any vinent, que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha de decidir el mes de desembre. Colau li ha agraït la pregunta perquè “és un tema que preocupa moltíssim a la ciutadania i més en un moment com l’actual”.

L’alcaldessa ha lamentat que “no s’ha resolt el finançament del transport públic” i que “hi ha un deute enorme arrossegat que posa en perill la seva estabilitat“. En aquest sentit, ha qualificat d'”escàndol” i de “frau” el fet que “l’estat ha baixat de 200 M d’€ el 2010 a 98M el 2015“. Tot seguit, Colau ha expressat “el compromís ferm de l’ajuntament de Barcelona de, com a mínim, congelar les tarifes per al proper any i treballar per ampliar la tarificació social“. Garganté li ha replicat que “entenem que l’aportació de l’ajuntament i de l’AMB també pot créixer per fer reduir els preus, més que res perquè la Plataforma Stop Pujades ja ha afirmat que, si els preus es congelen, també sortiran a protestar“.

En aquest punt, l’alcaldessa ha reblat que “tot això passa per un pressupost, i per tant aquí apel·lo a la corresponsabilitat de tirar endavant un pressupost; nosaltres, en la proposta que vam fer, vam reservar una partida de 5M d’€ per avançar en la congelació i la tarificació social; sempre es pot plantejar augmentar-la, però totes les administracions han de complir la seva part; el que no pot ser és que, com està passant en tots els àmbits, en habitatge, en serveis socials, en sanitat o en educació, la Generalitat demani que l’ajuntament posi la part d’un altre”.